ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΖΩΩΝ….




Θέλει νοητική ενέργεια και φαντασία για να συλλάβει κανείς, μάλιστα στη καρδιά του χειμώνα, μια περίπτωση αυτή: Ήταν καλοκαίρι του 1987, βράδυ αργά, σε μια κοινωνία χωρίς κλιματισμούς, στο μέσο ενός κολασμένου καύσωνα, σε ένα καταραμένο προάστιο της Αθήνας, στο Ρέντη. Ένας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο στον αέρα. Κάποια στιγμή ήρθε η Αστυνομία και του χτύπησε την πόρτα: Κι εκείνος εξηγήθηκε λέγοντας ότι «του την είχαν δώσει κάτι σκυλιά που γαύγιζαν»….

Σήμερα φαίνεται ότι κάποιοι πιο ασυνείδητοι ή ενδεχομένως πιο πειραγμένοι από την όλη κατάσταση, «τα παίρνουν στο κρανίο» και ξεδίνουν πάνω σε ζώα. Έτσι ίσως εξηγείται η αύξηση των τραυματισμένων ζώων που καταφεύγουν στο ιατρείο της οργάνωσης ΑΝΙΜΑ, έτσι πιθανόν να εξηγούνται οι διαπιστώσεις των ζωοφιλικών οργανώσεων για τις αυξημένες δολοφονίες ζώων. Ξεκινώντας από τα παράπονα των ζωόφιλων ο βουλευτής Αττικής ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ έκανε την ακόλουθη ερώτηση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Τροφίμων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής….


Κύριοι Υπουργοί,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση δολοφονιών αδέσποτων (ήμερων) ζώων αλλά και άγριων ζώων. Σύμφωνα με τα Ζωοφιλικά Σωματεία η πραγματικότητα αυτή, που δυστυχώς εμφανίζεται για πολλοστή φορά στην χώρα, έχει και πολιτικές ευθύνες καθώς μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει υιοθετήσει τις προτάσεις των σωματείων για αυστηροποίηση της νομοθεσίας, γεγονός που θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις. Η έξαρση του φαινομένου δολοφονίας των ζώων είναι εξόχως ανησυχητική, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις ενέργειες της Κυβέρνησης στην κατεύθυνση της προσπάθειας εξάλειψης αυτής της προσβλητικής για την χώρα μας και τον πολιτισμό μας συμπεριφοράς που επιφυλάσσουν κάποιοι για τα ζώα.

Κατόπιν όλων αυτών Ερωτάστε:

1. Σας έχει απασχολήσει ως πολιτική ηγεσία το γεγονός της ραγδαίας αύξησης δολοφονιών αδέσποτων και άγριων ζώων στην χώρα μας;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τραγικό αυτό φαινόμενο;
3. Εξετάζετε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης της σχετικής νομοθεσίας ώστε αυτή να λειτουργεί αποτρεπτικά για τέτοιες ενέργειες, όπως αιτούνται τα ζωοφιλικά σωματεία;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου