ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ….


Κοντεύουμε να ξεχάσουμε τον Τρίτο Κόσμο, κι ας έχει έλθει αυτός ο κόσμος με το «μεταναστευτικό» ρεύμα τόσο κοντά σε μας όσο ποτέ… Κι είναι πραγματικά να αναρωτιέται κανείς αν εδώ συντρέχει κάτι περίεργο, ας πούμε μια υποκατάσταση . Αν η λησμονιά του Γ Κόσμου συνδέεται με τη «χρήση» του εισαγόμενου κόσμου των "μεταναστών": Τη χρήση του είτε για πολιτικούς σκοπούς είτε για άγρια οικονομική εκμετάλλευση είτε για το χτύπημα των διεκδικήσεων της εγχώριας εργατικής τάξης είτε για όλα μαζί…
Ο τρίτος κόσμος υπάρχει πάντως, κι ακόμη υπάρχουν διάφορες ΜΚΟ που ασχολούνται μαζί του . Να πως αυτοσυστήνεται μια από αυτές και ποιες είναι οι (κατά δήλωσιν…)στοχεύσεις της:

Μη Κυβερνητικός Οργανισμός με σκοπό τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού παραδείγματος με σεβασμό στην ετερότητα. Χρηματοδότηση με δυτικά ιδιωτικά κεφάλαια, υλοποίηση και λειτουργία βιώσιμων αναπτυξιακών έργων μικρής κλίμακας ( όπως ένα Κέντρο Υγείας ,μία δανειστική βιβλιοθήκη, χορήγηση μικρο-πιστώσεων κ.α) σε στενή συνεργασία με το βέλγικο ΜΚΟ TRANSFAIRE και με την τοπική κοινότητα.


Οι αρχές μας.• Αναπτυξιακή αλληλεγγύη – όχι βοήθεια.• Δίκαιη αμοιβή για τις υπηρεσίες που μας παρέχονται.• Χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων.• Σεβασμός τοπικής κουλτούρας και περιβάλλοντος.• 100% ιδιωτικά κεφάλαια – όχι δημόσια.• Όχι παιδική εργασία.• Συναίνεση τοπικής κοινωνίας.• Ενεργός συμμετοχή νέων κυρίως γυναικών.


Εργα σε εξέλιξη (2011):1. Συντήρηση - βελτίωση υποδομών και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας στο Hekpe2. Δημιοργία Πνευματικού Κέντρου στο Fokpo II3. Χρηματοδότηση των πρώτων 5 συνεργατικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με τη μέθοδο της μικρο-πίστωσης σε 5 διαφορετικά χωριά.


Σύνοψη Εταιρίας:
Η "ζώνη παρέμβασης" είναι ένα σύμπλεγμα 11 χωριών με 3000 κατοίκους περίπου.Σ αυτή την περιοχή έγινε μία δημογραφική, κοινωνική και οικονομική απογραφή με στόχο την πλήρη καταγραφή των χαρακτηριστικών και την ανάδειξη των κύριων προβλημάτων. Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη δημιουργία εισοδήματος και τη βελτ'ιωση της ποότητας ζωής. Οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο των Αρχηγών των 11 χωριών.

Η "ζώνη παρέμβασης" είναι ένα σύμπλεγμα 11 χωριών με 3000 κατοίκους περίπου. Σ αυτή την περιοχή έγινε μία δημογραφική, κοινωνική και οικονομική απογραφή με στόχο την πλήρη καταγραφή των χαρακτηριστικών και την ανάδειξη των κύριων προβλημάτων. Οι παρεμβάσεις έχουν στόχο τη δημιουργία εισοδήματος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από το Συμβούλιο των Αρχηγών των 11 χωριών.


ΤΡΟΠΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ1. Οργάνωση επισκέψεων σε ομάδες 4 - 6 ατόμων σε συνδυασμό με περιήγηση σε ενδιαφέροντες κοντινούς προορισμούς στο Τογκό και το Μπενίν. Όλα τα έσοδα , εκτός του εισιτηρίου, δαπανώνται επί τόπου.2. Άμεση οικονομική ενίσχυση των έργων σε εξέλιξη.

http://www.facebook.com/pages/Gododo/140496516010624 Παύλος Γ. Λαουτάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου