ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΔΑΡΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ…






Σχετικά με τις απόψεις που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τις καταστροφές που υπέστησαν «Αρμένιοι της Τουρκίας και Έλληνες του Πόντου από τις τουρκικές ορδές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών:
«Οι παρατηρήσεις του Έλληνα προέδρου κ. Παπούλια που στόχευαν την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα του Αρμενίου προέδρου, διαστρέφουν ιστορικά γεγονότα, δεν ανταποκρίνονται στην κοινή λογική και δεν αρμόζουν στο σεβαστό θεσμό από τον οποίον εκστομήθηκαν…»

Οι θέσεις του τουρκικού Υπουργείου φυσικά δεν εκπλήσσουν. Η Τουρκία ουδέποτε αποδέχθηκε τη διερεύνηση της υπόθεσης περί γενοκτονίας Αρμενίων και Ποντίων από ένα διεθνές σώμα ιστορικών . Αντίθετα, προσπάθησε να βρει ένα βολικό γήπεδο για την υπόθεση αυτή μέσα σε διμερείς σχέσεις και συναλλαγές, άλλοτε απειλώντας και άλλοτε προσφεύγοντας σε δικτυώσεις και λόμπυ - όρα περίπτωση Χίλαρυ Κλίντον και το πώς συμπεριφέρθηκε μετά την απόφαση Επιτροπής της Αμερικανικής Γερουσίας, που αναγνώριζε την γενοκτονία των Αρμενίων…

Όπως ακριβώς ο αναθεωρητισμός στην περίπτωση του εβραϊκού ολοκαυτώματος , έτσι ακριβώς και ο αναθεωρητισμός των τουρκικών κύκλων δεν είναι μεμονωμένος αλλά ούτε τυχαίος : Αφενός διαστρεβλώνει πρόσφατες ή και παλαιότερες ιστορικές φάσεις - όταν λόγου χάρη απευθύνεται στους τουρίστες αποσιωπώντας την αρχαία ελληνική παρουσία στην Μικρά Ασία. Και αφετέρου αρθρώνεται με μια πολιτική επιθετική, μεγαλοϊδεατική, αυτοκρατορική - εκκαθάρισης των μειονοτήτων στο εσωτερικό ή χρήσης των μειονοτήτων σε άλλες χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία) για την εξυπηρέτηση των μακροπρόθεσμων στοχεύσεών της.

Το 2ο μισό του 20ου αιώνα η Τουρκία μας έχει απωθήσει, στριμώξει , νικήσει: Τουτέστιν μας έχει δείρει …Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να της λέμε κι από πάνω ευχαριστώ, ούτε λόγος για να εκφωνεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμβατικά λογύδρια στους ξένους επισκέπτες ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου