ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ΠΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και κάποιοι ενοχλημένοι...


102 στελέχη της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ), ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κατακεραυνώνουν την πολιτική της κυβέρνησης.
Λένε οι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές : «Η κατ’ εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε»…….
Οι 102 ΠΑΣΚιτες αναγνωρίζουν ότι το "έλλειμμα της χώρας (δημοσιονομικό - ανταγωνιστικότητας) απαιτούσε νοικοκύρεμα των δημοσίων οικονομικών, περιστολή της σπατάλης, ανατροπές στο κράτος και την παραγωγή στη βάση μιας δίκαιης και ισόρροπης κατανομής των βαρών", επισημαίνουν όμως ότι "η «συνταγή» της Τρόικας επέβαλε μέτρα κοινωνικά άδικα που έσπασαν κυριολεκτικά τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας της μισθωτής εργασίας - ενώ οι έχοντες και κατέχοντες εξακολουθούν «να πίνουν στην υγεία των κορόιδων»".

"Είμαστε αντίθετοι με το Μνημόνιο και τους όρους για τα σκληρά, άδικα και άνισα μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας, χωρίς να παραγνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση και την κρίση δανεισμού", είπαν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ.

Η ανακοίνωση των μελών της συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να χαιρετισθεί και να εγκωμιασθεί από τους ανθρώπους που βιώνουν το χάλι του λαού, της χώρας, της Ευρώπης. Που αναζητούν εξόδους και λύσεις, χωρίς μικροπολιτικάντικες σκέψεις και προσδοκίες ανόδου κάποιων κομματικών ποσοστών - «των οικιών ημών εμπιπραμένων» . Που παλεύουν και δεν είναι απλώς σε αναμονή φθοράς της κυβερνώσας παράταξης….


Δυστυχώς, οι αντιδράσεις ορισμένων σε διάφορα μπλογκ απέναντι στη συγκεκριμένη στάση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ, έδειξαν περίσσεια μιζέριας. Πολλοί ζήτησαν τα ρέστα από τους ΠΑΣΚιτες, προκειμένου να βγάλουν το άχτι τους ή να αισθανθούν υπεροχή μέσα σε ένα σύστημα πολιτικών αξιών, που διαμορφώθηκε στο σκηνικό της τελευταίας περιόδου….
Δεν συμφωνώ με την ολότητα της ανακοίνωσης των 102 στελεχών, αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία. Απλώς ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΦΟΔΡΑ μαζί τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο , δηλαδή στην αναφορά τους στην «ΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ»….
Όχι, κύριοι σύντροφοι, επιτρέψτε μου να σας πω αυτό που σε κάποια φάση είπε και ο επικεφαλής της «επάρατης»: «υπήρχε κρίση χρέους, αλλά όχι κρίση δανεισμού»…Πώς να το κάνουμε, η αλήθεια πρέπει να λέγεται, οποθενδήποτε προερχομένη : Η «κρίση δανεισμού» προέκυψε από τις πρακτικές της κυβέρνησης και από την ενδοτικότητά της, όταν μέσω συγκεκριμένων διατάξεων του Μνημονίου απεμπόλησε τη δυνατότητα δανεισμού από άλλες πηγές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου