ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ κουκουλοφόροι ΚΑΙ λαθροθήρες…..



Η κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά τα φαινόμενα της κοινωνικής απείθειας που εκδηλώνονται σε διάφορα πεδία, όπως στα διόδια ή στα αστικά λεωφορεία, για τα οποία μάλιστα λέγεται ότι θα «ξαμολυθούν» καμιά 500αριά «ράμπο» για να συνετίσουν τους τζαμπατζήδες…
Την ίδια όμως περίοδο τα φαινόμενα της απείθειας (ή αυθαιρεσίας) όσον αφορά τη διαχείριση της φύσης παίρνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Παράδειγμα η τελευταία επιδρομή λαθροθήρων στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, που μάλιστα έλαβε χώρα παρουσία της Αστυνομίας, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και του Συνεταιρισμού Αλιέων !

Σύμφωνα με καταγγελία της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, που φύλαξε και σχετικά οπτικά πειστήρια του εγκλήματος,
«πέντε βάρκες με μηχανές κυνηγούσαν παράνομα για μιάμιση ώρα στο πυρήνα του Εθνικού Πάρκου (Ζώνη Α, περιοχή προστασίας της φύσης), όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι. Στις βάρκες επέβαιναν εννέα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία φορούσαν κουκούλες που κάλυπταν πλήρως τα πρόσωπά τους, ώστε να μην είναι δυνατή η αναγνώρισή τους….»

Προϊόν αυτής της θρασείας επιδρομής ήταν τουλάχιστον πενήντα Φαλαρίδες, που διατίθενται (κατά την υπόθεση της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ) στις ταβέρνες της περιοχής – και στους αλητήριους, λέω εγώ, που θέλουν να το παίξουν προχωρημένοι γευσιγνώστες δαπάναις της φύσης….Εξ άλλου η Ορνιθολογική Εταιρεία επεσήμανε ότι λόγω της όχλησης που προκλήθηκε από τους λαθροθήρες, οι Αργυροπελεκάνοι, είδος παγκοσμίως απειλούμενο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις όπου φωλιάζουν, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή του είδους για φέτος.



Η Ορνιθολογική κατήγγειλε το περιστατικό σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προχώρησε σε μήνυση στην Εισαγγελία Άρτας, ενώ επίσης υπογράμμισε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο εκθέτοντας (;) όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι απουσιάζουν καθημερινά από τη φύλαξή του ….



Δήλωσε ο Ξενοφών Κάππας, Διευθυντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας : «Επιβάλλεται, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να επιλύσει το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας. Δεν μπορούμε πια να παρακολουθούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ‘πετούν το μπαλάκι’ η μία στην άλλη ενώ οι λαθροθήρες αλωνίζουν απροκάλυπτα σε ένα από τους σημαντικότερους υγρότοπους της Ελλάδας…. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου