ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ Η ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Ο κόσμος δεν σώζεται από τον καναπέ ή από τις αποστολές «emale»(που έγραφε κάποιος, αντί του ορθού “email “….).Όμως τουλάχιστον μπορεί να δηλώνει τη βούλησή του σε αυτούς που καταστρέφουν τον κόσμο, και να προϊδεάζει τους πάντες για την ανάγκη πιο αποτελεσματικών δράσεων σωτηρίας…
Η διεθνής οργάνωση ΑVAAZ θυμίζει ότι οι μέλισσες δεν κάνουν απλώς μέλι - ούτε είναι απλώς μια ευχάριστη νότα στο ήπιο ηχοτοπίο της άνοιξης, λέω εγώΟι μέλισσες γονιμοποιούν το 90% των φυτών που έχουν παραγωγικές χρήσεις και που συνδέονται άμεσα με τη ζωή του ανθρώπου. Πρόσφατα η διαπιστωμένη εξάλειψη ή μείωση του αριθμού των μελισσών σε πολλές χώρες, αποτέλεσε αντικείμενο πολλών επιστημονικών μελετών. Τελικά επισημάνθηκε η ευθύνη μιας ομάδας τοξικών φυτοφαρμάκων, ενώ επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η διακοπή της χρήσης τους επιτρέπει την αποκατάσταση των πληθυσμών της μέλισσας.
Οι διαπιστώσεις αυτές συγκρούονται με τις πρακτικές της χημικής βιομηχανίας, που είτε δεν «χαμπαριάζει» ή απλώς οχυρώνεται πίσω από την απαίτηση για εξονυχιστικές έρευνες – παραγνωρίζοντας την ισχύουσα νομική Αρχή της Προφύλαξης, σύμφωνα με την οποία αρκεί η σοβαρή πιθανολόγηση ενός περιβαλλοντικού κινδύνου από ορισμένες ουσίες για να ληφθούν μέτρα….
Η εκστρατεία του AVAAZ αποβλέπει στο να πιέσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ να πάρουν επείγοντα μέτρα εναντίον των φυτοφαρμάκων που απειλούν με ένα γεωργικό όλεθρο, στο όχι και απώτατο μέλλον…Η οργάνωση πιστεύει η δράση των δύο μεγάλων οικονομικών χώρων θα αποδειχθεί πιλοτική και θα υπαγορεύσει αντίστοιχες ενέργειες και σε άλλες χώρες….
ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ :
https://secure.avaaz.org/en/save_the_bees/?vl
ΥΓ.
Η φωτογραφία είναι της Βαρβάρας Βλαβιανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου