ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΒΟΥΤΣΗΣ ,"ΤΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ"...



Γράφει ο Νίκος Βούτσης για το ζήτημα των (όντως) πολλών ψηφοδελτίων, που διεκδικούν την Περιφέρεια Αττικής :



"Το λεκτικό «πυροτέχνημα» ότι «υπάρχουν τρία κυβερνητικά ψηφοδέλτια» έχει μείνει μετέωρο και επί της ουσίας απολύτως έωλο. Διότι η ίδια η ζωή έδειξε ότι ως κριτική τίθεται μόνο λόγω προφανούς εμπάθειας, αλλά και διχαστικής για την Αριστερά λογικής, από την οποία εμφορείται ο επικεφαλής της «Ελεύθερης Αττικής» σ. Αλ. Αλαβάνος και το ίδιο βεβαίως ισχύει, διαχρονικά, για την ταυτόσημη κριτική που ασκεί η ηγεσία του ΚΚΕ για να δικαιολογήσει την δική της διασπαστική τακτική και να διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η ίδια η συγκρότηση του ψηφοδελτίου Δημαρά από πλευράς μεθοδολογίας, προσώπων, προελεύσεων, στήριξης από συγκεκριμένα οικονομικά και εκδοτικά κέντρα, και κυρίως απεύθυνσης σε διεργασίες της ευρύτερης κεντροδεξιάς, καταδεικνύει ότι το ψηφοδέλτιο αυτό συγκροτήθηκε ακριβώς ως ανάχωμα για πιθανές ρηγματώσεις του ΠΑΣΟΚ και συνεργασίες αντι-μνημονιακών δυνάμεών του με την Αριστερά. Άρα, η ίδια η διάταξη σήμερα των ψηφοδελτίων καταδεικνύει ότι υπάρχει ένα κυβερνητικό ψηφοδέλτιο υπό τον Σγουρό και ταυτόχρονα μία αντιφατική μεν αλλά ελκτική στη διαμόρφωσή της πρόταση υπό τον Δημαρά για την άντληση της απλής δυσαρέσκειας ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για μια μόνον ημέρα, ώστε οι ψηφοφόροι Δημαρά να επανέλθουν ύστερα στο κόμμα τους ή εφόσον δεν επανέλθουν να συμμετάσχουν σε ένα «από τα δεξιά» ρήγμα και στην πιθανή διαμόρφωση ενός νέου κεντροδεξιού πόλου με δυνάμεις Μπακογιάννη, Μάνου και άλλων παραγόντων.


Στο αντίποδα και των δύο αυτών ψηφοδελτίων και σε εντελώς διακριτή θέση έχει αναπτυχθεί η δυναμική της συνάντησης δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, της οικολογίας και των σοσιαλιστικών δυνάμεων που αποδεσμεύονται στρατηγικά από την πολιτική και τις δομές του σημερινού νεοφιλελεύθερου, κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι λοιπόν μόνο η συμμετοχή του ΣΥΝ και άλλων αριστερών-οικολογικών δυνάμεων στο ψηφοδέλτιο αυτό που καθιστά απολύτως αβάσιμη, στα όρια της συκοφαντίας, την πολιτική κριτική περί «των τριών κυβερνητικών ψηφοδελτίων», αλλά είναι και η προφανής πλέον διάταξη και ταυτότητα των υποψήφιων συνδυασμών, δυόμιση εβδομάδες πριν από τις εκλογές, που δείχνει τον άκρως ανταγωνιστικό και διακριτό χαρακτήρα από θέσεις αριστεράς του συνδυασμού «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλ. Μητρόπουλο. Η εκλογική διακήρυξη και το πρόγραμμα του συνδυασμού πιστοποιούν την αριστερή ταυτότητα και την πραγματική πολιτική σύγκλιση που έχει επιτευχθεί. "

ΥΓ

Η φωτογραφία και οι φωτογραφιζόμενοι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα τεκμαινόμενα στο χώρο της Αττικής Περιφέρειας. Έίναι ακτιβιστές της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, και απλώς είναι πολλοί όσο και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου