ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» και η «πλαστογράφηση»



Μεταφέρω αυτούσια μια ανακοίνωση των «Οικολόγων Πρασίνων» σχετικά με το περιεχόμενο της διακαναλικής συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα :




«Απαράδεκτη πλαστογράφηση της επιλογής των Οικολόγων Πράσινων για το Δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα στη διακαναλική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Τσίπρας. Σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν αποκλειστικά την υποψηφιότητα του Χρήστου Μάτη και το συνδυασμό «Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη», ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε σήμερα ψευδώς ότι δήθεν υποστηρίζουμε την εκεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ.


Διαμαρτυρόμαστε με τον πιο έντονο τρόπο για την πλαστογραφία και ελπίζουμε το ατόπημα του κ. Τσίπρα να μην αποτελεί συνειδητή προσφορά υπηρεσιών προς το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Μπουτάρη. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού οφείλει να αποκαταστήσει αμέσως την αλήθεια και να ζητήσει συγνώμη».


Στη συνέχεια συμβουλεύομαι το λεξικό «Τεγόπουλου Φυτράκη σχετικά με την έννοια της λέξης «πλαστογραφία»: Πλαστογραφία είναι – λέει το λεξικό – «η δόλια απομίμηση ξένης γραφής με πρόθεση ιδιοτελή», ή «η παραποίηση ή νοθεία εγγράφου ή ενσήμου»… Δοθέντος ότι η διακαναλική συνέντευξη του κ.Τσίπρα έγινε δια ζώσης και ουχί δια της καταθέσεως εγγράφων, τα ελληνικά της κ. Ιωαννίδου κάπου πάσχουν. Η εκπρόσωπος των ΟΠ ήθελε προφανώς να κάνει πιο βαρύγδουπο τον ισχυρισμό της, προβαίνοντας στην χρήση του όρου «πλαστογραφία».


Εν πάση περιπτώσει, κατάφερε να την προσέξουμε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Υποθέτω ότι ο κ. Τσίπρας θα αυτοτιμωρηθεί ως νέος Σκρουτζ Μακ Ντακ, καταβάλλοντας τα σχετικά κέρματα στον κομματικό κερματοδέκτη για κάμποσες γροθιές και κλωτσιές - αφού η προς τα έξω συγγνώμη για το ιστορικό σφάλμα που διέπραξε συνιστά μεγάλη απώλεια κομματικών εσόδων…..Αλλά ας μας επιτρέψει η κ. Ιωαννίδου να μην «μασήσουμε» αυτή τη «βολή» εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του Μπουτάρη: Η «βολή» δεν είναι οβίδα, αλλά πυροτέχνημα.


Οι ΟΠ κάνουν κρα για κάθε είδους συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, γιατί δια μέσου αυτής της συνεργασίας θεωρούν ότι ανεβαίνει η επιρροή τους. Ας μην μας περνάνε για βλάκες, κάτι πιάνουμε κι εμείς….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου