ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ



Εντάξει, οι συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας είναι υποτονικές και μάλλον προκαλούν αποθάρρυνση με τα δυσανάλογα μικρά τους μεγέθη – τα δυσανάλογα σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος αλλά και με τα ηχητικά τους παρεπόμενα, τις εκκωφαντικές μουσικές, τα τραγούδια και τα συνθήματα. Παρ’ όλα αυτά όμως δίνουν την αφορμή να μπαίνουν κάποιοι σε σκέψεις και να τις κοινοποιούν, προς γνώση και πιθανή συμμόρφωση όλων…



Να τι είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξης Μητρόπουλος στη χθεσινή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Κλαυθμώνος:



«Στην αρχή καλλιέργησαν το ψεύδος ότι ο μεγάλος αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και η μισθολογική τους δαπάνη είναι η κύρια πηγή των ελλειμμάτων και τους χρέους. Όταν αποδείχθηκε, με αδιάσειστα στοιχεία ότι ο αριθμός τους και οι δαπάνες είναι κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, έθεσαν ως στόχο να εξομοιώσουν το εργασιακό σύστημα του ευρύτερου δημόσιου τομέα με τη ζούγκλα του ιδιωτικού. Απορρύθμιση παντού, ώστε να μην υπάρχει ένα σταθερό κα ασφαλές σύστημα εργασίας, που θα τραβά τα άλλα προς τα πάνω.


Εισήλθαμε ήδη σε συνθήκες προ-δημοκρατικής εποχής, που κανοναρχούνται από τις συγκεκριμένες προβλέψεις του Μνημονίου των δανειστών. Αν αυτός ο κατήφορος δεν σταματήσει αμέσως με την κινητοποίηση του Λαού, τότε τίποτε δεν θα μείνει όρθιο σ΄ αυτή τη χώρα και ο τραυματισμένος -αλλά αδηφάγος- νεοφιλελευθερισμός θα διαλύσει όλες τις κατακτήσεις του τελευταίου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου