ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Μερικές φορές τα νέα μπορεί να είναι καλά και να προέρχονται από μια συλλογικότητα ευρισκόμενη κάποτε σε κατάσταση πολιτικής αφασίας, κοινωνικού σνομπισμού ή κουτσομπολίστικων ζυμώσεων….Από αυτή τη συλλογικότητα θα περίμεναν οι οικολογούντες περισσότερο ενδιαφέρον για τη μορφή του ελληνικού χώρου, για το τοπίο, για τις τερατογενέσεις που συνεπάγονται διάφορα έργα : όπως οι μαζικές εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών, η αχαλίνωτη οδοποιϊα σε περιοχές ιδιαίτερης αισθητικής, τα μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα και γενικά οι παρεμβάσεις, που εκτός από τη λειτουργία αλλάζουν βάναυσα και τη μορφή του χώρου…Δεν πειράζει όμως, παρ’ όλη την επιθυμία να δούμε τους καλλιτέχνες να εκστρατεύουν εναντίον όλων των δεινών, αυτοί διάλεξαν να πρωτοεκστρατεύσουν κατά του Μνημονίου…Έτσι λοιπόν καλούν τον λαό της Αθήνας (και όχι μόνο τους σκέτους καλλιτέχνες ή τους σκέτα αντίπαλους του Μνημονίου…) σε ομαδική έξοδο στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Οκτώβρη, με αφορμή τη νέα επιθεώρηση της τρόικας. Στόχος τους μια αγωνιστική ξενάγηση στην πόλη, με ραντεβού στις 6 μμ στο παλιό Χρηματιστήριο στη Σοφοκλέους,για μια διαφορετική πορεία στο κέντρο. Με σταθμούς σε μνημεία και τόπους της τρέχουσας ιστορικής στιγμής.



Η κίνηση Καλλιτεχνών ενάντια στο Μνημόνιο, προέκυψε παράλληλα με τις διαδικασίες συγκρότησης του Αριστερού Βήματος διαλόγου και κοινής δράσης. Οι ίδιοι όμως δεν περιορίζουν την αναφορά τους στους γνωστούς ανθρώπους της Αριστεράς ή στους συναδέλφους τους καλλιτέχνες.



Το κάλεσμά τους είναι πραγματικά αντισυμβατικό, υποδειγματικό για όσες δυνάμεις θέλουν να καινοτομήσουν σπάζοντας τον καθωσπρεπεισμό του συνηθισμένου πολιτικού λόγου . Να τι δηλώνουν :


Επειδή έχουμε μνήμη… (και μετά το Μνημόνιο)
Επειδή δε μας χωρά το σπίτι μας…


Επειδή δε μας χωρά η τέχνη μας…
Βγαίνουμε στο δρόμο!
Σας καλούμε για μια αγωνιστική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας.

«Φίλοι παλιοί και σύντροφοι καινούργιοι / ελάτε μαζί μας»

Στη Δράση κολλάει το σίδερο…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου