ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ …



Όταν πηγαίνω σε ένα μαγαζί ειδών υγιεινής διατροφής και διαπιστώνω ότι όλα τα ζυμαρικά από δημητριακά ολικής άλεσης είναι ιταλογερμανικής προέλευσης, αισθάνομαι αγανάκτηση.Το ίδιο συναίσθημα βιώνω όταν βρίσκομαι μπροστά στις τομάτες Βελγίου, στα λεμόνια Αργεντινής, στα ρόδια της Περσίας: Ένα συναίσθημα που δεν έχει σχέση με την απόρριψη του "ξένου" ή με "πατριωτικές" εξάρσεις του είδους : "Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο".Όχι, οπωσδήποτε όχι : Η αγανάκτηση εχει να κάνει με την αχρήστευση των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων, με την προώθηση της αεριτζίδικης επιχειρηματικότητας σε αυτό τον τόπο, με το βλακώδες αίσθημα περιφρόνησης της παραδοσιακής παραγωγής από τους εκσυγχρονιστές κάθε είδους.....

Η Ελλαδίτσα μας σίγουρα δεν είναι δυνατόν να παράγει φωτοβολταϊκά στοιχεία για διαστημικές συσκευές ή τηλεκατευθυνόμενα ποταμόπλοια, όμως είναι και παραείναι δυνατόν να παράγει τυριά, αναψυκτικά,κρασιά, γεωργικά προϊόντα.Είναι δυνατόν να προβαίνει σε ασκήσεις οικονομικής αυτογνωσίας και να αξιοποιεί τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, για να περιορίσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου.Είναι δυνατόν να αμύνεται μέσα στις τρέχουσες συνθήκες εθνικής υποθήκευσης, ρίχνοντας γραμμή υπέρ της εγχώριας παραγωγής .



Γι αυτό λοιπόν θα είμαι μέσα σε αυτούς που θα πάνε σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας υπό τον τίτλο «ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.....ΦΥΣΙΚΑ»,που θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, από τη 1 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δωρεάν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου, από τους αμπελώνες 30 οινοποιών.



Οι οργανωτές (τηλ. 210 766 0560 και info@vinetum.gr) υπόσχονται κρασιά κάθε τύπου, με κορυφαίες ονομασίες προέλευσης, όπως η Μαντινεία, η Μαυροδάφνη Πατρών, η Νεμέα και η Πάτρα, καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου. Οι ίδιοι καλούν τους επισκέπτες να δηλώσουν συμμετοχή στην κλήρωση μιας γιγάντιας συλλεκτικής φιάλης 9 λίτρων κόκκινου κρασιού (δηλαδή όσο 12 κανονικές φιάλες) με τις υπογραφές των 30 οινοποιών που συμμετέχουν στην εκδήλωση.



Τους οργανωτές δεν τους ξέρω και μάλλον δεν πρόκειται να τους μάθω. Θα είμαι όμως εκεί κι εγώ : Για τα τζάμπα κρασιά , αλλά και για το εμπορικό ισοζύγιο, ρε γαμώτο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου