ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΕΡΧΟΪΓΚΕΝ



Οι πολιτικοί που μετά την έξοδό τους από τον στίβο της πολιτικής απασχολούνται σε διάφορες ακριβοπληρωμένες «θεσούλες» , εγείρουν οπωσδήποτε ερωτηματικά όσον αφορά τη σχέση της ενεργού πολιτικής ζωής τους με τους νέους συνεργάτες ή «εργοδότες» τους. Στη κατηγορία αυτών των πολιτικών υπάγεται ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλαιρ όπως και ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρτ Σρέντερ - που είχε μάλιστα την ιδιαιτερότητα να εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια «ιδιωτική θέση» συμβούλου σε Γερμανορωσικά ενεργειακά θέματα, προκαλώντας δηλητηριώδη σχόλια εναντίον του. Στη χώρα του και διεθνώς…


Το νέο επεισόδιο στο σήριαλ των «πρώην» που μετέχουν σε καλά αμειβόμενες εργασίες ιδιωτικού χαρακτήρα αφορά τον Επίτροπο Γκύντερ Φερχόϊγκεν, που μετά τη λήξη της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έσπευσε να εξασφαλίσει παχυλό «μεροκάματο» ως σύμβουλος στην Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Εμπορευμάτων της Τουρκίας(ΤΟDD)…Η υπόθεση της χρονικά κοντινής αποχώρησης από την ΕΕ και της πρόσληψης από την τουρκική TODD, προκάλεσε ερώτηση της Κυπρίας ευρωβουλευτίνας του ΔΗΚΟ Αντιγόνης Παπαδοπούλου, που όμως απαντήθηκε αρνητικά από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο.


Οι διαχρονικές φιλοτουρκικές θέσεις του κ. Φερχόϊγκεν είχαν οπωσδήποτε διάρκεια και βάθος – και είναι σίγουρο πως ελήφθησαν υπόψη από τον νέο εργοδότη του στο βιογραφικό του σημείωμα . Σε όλη όμως αυτή την πορεία, πολλοί από όσους στρατεύθηκαν ενάντια στο αποικιακό σχέδιο Ανάν μέχρι την απόρριψή του (Απρίλιος 2004), θα πρέπει να εγχάραξαν στη μνήμη τους τις ΛΥΣΣΩΔΕΙΣ παρεμβάσεις του Φερχόϊγκεν κατά της ελληνοκυπριακής και ελληνικής πλευράς…Επρόκειτο για κάτι περισσότερο από απλή συνέπεια, πολιτική εμμονή, αίσθηση διακινδύνευσης υπέρτερων συμφερόντων, αγωνία για το μέλλον της ευρωπαϊκής ιδέας κλπ. κλπ. Όχι, επρόκειτο περί κανονικής ΛΥΣΣΑΣ.


Ανακαλώ στη μνήμη μου την κουασιμόδικη φάτσα του κ. Επιτρόπου εκείνης της περιόδου, σε μια από τις πολλές εξωτερικεύσεις του. Και σκέπτομαι πως μερικές φορές η Ιστορία συναινεί με το στερεότυπο της κινηματογραφικής βιομηχανίας, συζευγνύοντας την ασχήμια με το κακό….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου