ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ- ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ ΕΠΙΣΗΣ



Οι θερμοκρασίες –ρεκόρ που επικράτησαν στο βόρειο ημισφαίριο, σε συνδυασμό με διάφορες ακραίες καιρικές καταστάσεις – με πυρκαγιές στη Ρωσία, πλημμύρες στο Πακιστάν και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, καύσωνες διαρκείας στη περιοχή της Μεσογείου κλπ - ενίσχυσαν οπωσδήποτε την άποψη αυτών που «συντάχθηκαν» με την υπόθεση της κλιματικής αποσταθεροποίησης, λόγω των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου ήλθαν σε διάσταση με τις θεωρίες διαφόρων «κλιματολογούντων», που υποστηρίζουν ότι οι αιτίες της κλιματικής αλλαγής ανάγονται σε μη ανθρωπογενείς παράγοντες. Και ο αντίλογος στην θεωρία του θερμοκηπίου, που αναπτύχθηκε πριν και μετά τη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης τον Δεκέμβριο του 2009, έχασε πολύ από την ορμή που είχε αντλήσει, μετά τις καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων και αποσιώπηση των πτωτικών τάσεων της θερμοκρασίας την τρέχουσα δεκαετία….

Φυσικά η κλιματική ιδιαιτερότητα μιας περιόδου μερικών μηνών, έστω και στην κλίμακα του πλανήτη, δεν μπορεί να δείξει πολλά πράγματα. Επί πλέον ,η συμφωνία ακόμη και της πιο μεγάλης πλειοψηφίας επιστημόνων δεν μπορεί να εγγυηθεί κατά 100% τις μελλοντικές κλιματικές εξελίξεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο επιβάλλεται η λήψη μέτρων με βάση το χειρότερο και ισχυρά πιθανολογούμενο σενάριο. Και αυτό πραγματικά συντελείται ή επιχειρείται να συντελεσθεί με τις διεθνείς και περιφερειακές διαβουλεύσεις. Αυτό συνιστά υλοποίηση ενός πολύτιμου νομικού εργαλείου, όπως είναι η Αρχή της Πρόληψης.

Η διάψευση της θεωρίας του θερμοκηπίου βόλευε οπωσδήποτε τα πετρελαϊκά και ανθρακοπαραγωγά συμφέροντα, γι αυτό και διάφοροι οικολογούντες έσπευσαν να «κράξουν» επιστήμονες της αντίπαλης όχθης και να αναφερθούν αμέσως ή εμμέσως στο χρηματισμό τους… Παρά το γεγονός ότι αυτές οι βολές αποδείχθηκαν δικαιολογημένες σε κάποιες περιπτώσεις, θα ήταν οπωσδήποτε άδικο το να στιγματισθεί μια ολόκληρη κατηγορία επιστημόνων. Αυτό ουσιαστικά θα αποτελούσε εκδήλωση «οικο-χουλιγκανισμού» και απεμπόλησης του κριτικού πνεύματος.

Στο όλο τοπίο της κλιματολογικής συζήτησης, υπεισέρχεται και η άποψη της συνωμοτικής και «άρρητης» επέμβασης στο κλίμα μέσω των χημικών ψεκασμών(CHEM TRAILS). Σε μένα τουλάχιστον η άποψη αυτή φαίνεται να επιδίδεται σε ένα ιδεολογικό ανταρτοπόλεμο, αποφεύγοντας μια μετωπική αντιπαράθεση με τη πλειοψηφική γνώμη και συγχέοντας την πιθανή διεξαγωγή πειραμάτων μετεωρολογικού πολέμου σε τοπική κλίμακα, με τη διαχείριση του κλίματος στην ολότητα του πλανήτη…….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου