ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ…





Την 1η Σεπτεμβρίου ανοίγει τα πανιά του το Φεστιβάλ Ταινιών Υγείας στην Κω, ενώ την ίδια ημέρα κηρύσσεται πανηγυρικά η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους! Η συγχορδία αυτή είναι πολύ αξιοσημείωτη, παρ’ όλο που τα δύο γεγονότα είναι άνισα. Και τούτο γιατί πίσω από την διαφορετικότητά τους υπάρχει κοινή ουσία: Δηλαδή παρά τον ομολογημένο κλονισμό της υγείας των λαϊκών στρωμάτων και παρά την άνθηση των αυτοκτονιών υπό συνθήκες ΔΝΤ, κάποιοι φαίνεται να επιχειρούν να κάνουν κάτι για τους άλλους ...Κι αυτό οπωσδήποτε είναι παρήγορο, μέσα σε συνθήκες κυριαρχίας του τομαριστικού αξιώματος Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ !





Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις όπου η αλληλεγγύη των άλλων καταφέρνει να γίνεται πιο ενοχλητική και από την όχληση εναντίον της οποίας στρέφεται…Και τέτοια είναι η περίπτωση του τσιγάρου. Έχω υπόψη μου ένα άρθρο του καρδιολόγου (παρακαλώ!) Θανάση Δρίτσα («Καθημερινή» 13.6.2010), που σχολιάζει αρνητικά κάποιους συναδέλφους του, οι οποίοι «….σταματούν το τσιγάρο σε 75χρονους ενώ είναι κλινικά υγιείς, τη στιγμή που η κατάθλιψη εξ αιτίας της διακοπής είναι πιο θανατηφόρα από το τσιγάρο». Ο Θ.Δρίτσας υπογραμμίζει την αρνητική στάση των ναζιστών έναντι του καπνίσματος, που οδήγησε μάλιστα το 1944 στην απαγόρευσή του στα μέσα μαζικής μετακίνησης…



Ο Περικλής Κοροβέσης είναι επίσης δράστης μιας αιρετικής άποψης , δηλωμένης από το 2005 στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ («Οι Ναζί και το κάπνισμα»).Έγραφε λοιπόν εκεί ο Περικλής :



«Πρώτοι οι Ναζί κάνουν λόγο για σχέση καρκίνου-τσιγάρου και επιβάλλουν γενική απαγόρευση του καπνού….Στην Ευρώπη υπάρχουν τρείς χώρες που έχουν εισαγάγει αυτό το υγιεινιστικό(;) ναζιστικό μέτρο : Η Ιρλανδία, η Νορβηγία και προσφάτως η Σουηδία. Και οι τρεις χώρες ήταν στο Β παγκόσμιο Πόλεμο με τους Ναζί. Κάτι δεν πρέπει να τους έμεινε;»



Στην Αριστερά είναι γνωστό ότι ανθίζει ένα πνεύμα αντιλογίας, σύμφωνα με το οποίο οτιδήποτε εκπορεύεται από τις αντίπαλες δυνάμεις είναι λάθος ! Παρακάμπτοντας λοιπόν αυτό το πνεύμα και σημειώνοντας την μη ταύτισή του με τον κριτικό λόγο, μπορούμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα των καπνιστών να καπνίζουν απολύτως ελεύθερα και χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό, σε ειδικές βραχονησίδες του Αιγαίου!!!



 



Κάποτε έκανα παρέα με ένα ζευγάρι φίλων που είχαν διατελέσει ΜουΛούδες (Μαρξιστές-Λενινιστές) , μέχρι που μπούχτισαν και αποχώρησαν. Στην μετα-μουλούδικη φάση τους είχαν μετατραπεί σε φανατικούς υγιεινιστές, που σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νερόβραστους διέθεταν αρκετό χιούμορ ώστε να μιλάνε για «ταξικό εχθρό» εννοώντας τους καπνιστές στον περίγυρό τους…Το εύρημα αυτό με έκανε διαχρονικά να ξεκαρδίζομαι και γενικά να διασκεδάζω, πολύ περισσότερο από τις εκκεντρικότητες του Περικλή ή από τις όποιες παραξενιές που συλλαμβάνει ο φωτογράφος- φερ΄ειπείν μια κυρία 100 Μαϊων καπνίζουσα….



Τελευταίο και διόλου ασήμαντο : Στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Κω ο Νίκος Αλευράς προβάλει σε ένα φιλμ το υγιεινιστικό του alter ego , επιδιδόμενος στον σχολιασμό κάποιων υλικών της ιατρικής…Κι αυτός τελικά μας φροντίζει με τον τρόπο του, για την υγεία τη δική του και τη δική μας, ρε γαμώτο…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου