ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

HOMO SKOUPIDOFILUS


Η «σκουπιδοφιλία» είναι μια μορφή ψυχολογικής διαταραχής, ανάλογη με την νεκροφιλία, την παιδοφιλία κλπ., η οποία απαντάται συνηθέστατα σε χώρες και περιοχές με γκλαμουροειδείς μεν επιδιώξεις (ακριβά σπίτια, στιλβωμένα τζιπ, μαγαζιά, βιτρίνες κλπ), που όμως δεν έχουν την πιο στοιχειώδη νοικοκυρίστικη λογική για να αντιμετωπίσουν την δυσμορφία και δυσλειτουργία του ευρύτερου χώρου.. Η σκουπιδοφιλία αναπτύσσεται ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα «όξινα», όταν λόγου χάρη οι διανοούμενοι ονοματίζουν τις εκτιθέμενες ιδέες τους DESTROY ATHENS ή ABSOLUTE REALISM (Απόλυτος Ρεαλισμός) - στην περίπτωση που θέλουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα όπως η Μπιεννάλε της Βενετίας...Εξ άλλου η «σκουπιδοφιλία» είναι συγγενής διαταραχή με την «ασχημολαγνεία» και «βανδαλοφιλία», σε περιπτώσεις χρονίας υποτροπής και έκθεσης σε υψηλά μικροβιακά φορτία τύπου «Proodeftikus Enohikus Anefthinus».

Ιδού μια ειδική περίπτωση δημοτικής σκουπιδοφιλίας, στο δάσος Προφήτη Ηλία της Λαμίας, όπως την παρουσιάζει ο Γιάννης Κούτσικος, μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας :


«Είναι πεταμένα ανάμεσα στα πεύκα ό,τι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς: Από παλιές οικιακές συσκευές, στρώματα, καρέκλες, πλαστικά τραπέζια, χρώματα, τενεκέδες, χαλιά, ξύλα, μπάζα και γενικά κάθε λογής σκουπίδια μέχρι και νεκρά ζώα. Εικόνες που θίγουν την αξιοπρέπειά μας ως κατοίκων της Λαμίας και που απειλούν την υγεία μας. Μιλάμε για ανεξέλεγκτη χωματερή στο κεφαλάρι της πόλης, μέσα σε μια πανέμορφη περιοχή, που θα μπορούσε να είναι χώρος αναψυχής και χώρος επισκέψιμος.Είναι όμως και επικίνδυνο, γιατί μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε εστία πυρκαγιάς τη θερινή περίοδο. Ξέρουμε όλοι μας ότι οι παράνομες χωματερές αποτελούν τον πρώτο κίνδυνο για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Γι’ αυτό παρακαλούμε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου