ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

«ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ»(ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...)



Σε μια προηγούμενη ανάρτηση αυτού του ιστότοπου με τίτλο «Γιατί διαφωνώ με τους Οικολόγους Πράσινους»(5.5.2010), σημείωνα :


« Οι ΟΠ φοβούνται να πουν ότι υποστηρίζουν την κατανάλωση των ελληνικών προίόντων, ως αντίδοτο στην αδρανοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και στην ερήμωση της υπαίθρου. Οι θέσεις τους υπολείπονται ακόμη και των απόψεων της τελευταίας παρέας, που διαβλέπει στα ελληνικά ελλείμματα την εγχώρια εξωστραφή ζήτηση προϊόντων. Προφανώς για να μην κατηγορηθούν ως Εθνικιστές , ξεμπερδεύουν με το τρισμέγιστο αυτό θέμα με μισή κουβέντα»

Η κριτική μου εμπεριείχε μια υπόρρητη ευχή – δηλαδή να βάλουν οι άνθρωποί μας μιαλό και να αρθούν στο ύψος της κοινής λογικής. Και τελικά αυτή η ανόρθωση φαίνεται να δρομολογείται, «εισαγόμενη» και πάλι, μέσω της δράσης κάποιων που κατανοούν ως «Ευρωπαϊσμό» ή «Φιλελληνισμό» τη συμβολή τους στην οικονομία της χώρας μας. «Εισαγωγείς» αυτή τη φορά είναι οι Γερμανοί Πράσινοι βουλευτές Viola von Cramon και Markus Tressel, που καλούν τους Γερμανούς πολίτες να επιλέξουν φέτος ως προορισμό των διακοπών τους την Ελλάδα, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον οικονομικά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Οι δύο βουλευτές προτείνουν στους συμπατριώτες τους να αγνοήσουν τις προβαλλόμενες εικόνες ταραχών και βίας στην Αθήνα, αφού οι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακρύτερα από αυτήν, ενώ καλούν ταυτόχρονα και τα γερμανικά ΜΜΕ να μη δημιουργούν εικόνες πανικού για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου