ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



H χώρα δεν χρειάζεται πρωτίστως πολιτικούς σωτήρες παλαιάς ή νέας εσοδείας, εντός ή εκτός των τειχών της, μετά ή άνευ κεφαλαίων : Κυρίως και προπάντων χρειάζεται ένα νέο πνεύμα εθελοντισμού, στράτευσης για τα κοινά, ανησυχίας και ενδιαφέροντος για το μέλλον που έρχεται. Κι ακόμη έχει πρωταρχική ανάγκη από ένα πνεύμα διορατικότητας και έγκαιρης αντιμετώπισης των κινδύνων - όπως λόγου χάρη αυτών που δημιουργούνται το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές .
Με ένα τέτοιο σκεπτικό οι ορειβάτες που δεν είναι απλοί «καταναλωτές της φύσης», που αγαπούν τον τόπο τους και δεν τον θεωρούν σαν ένα απλό «τουριστικό προορισμό», πρωτοστατούν στην προστασία των «κοινόχρηστων αγαθών» της χώρας μας : Παραδείγματος χάρη με δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, για την απομάκρυνση της νεκρής βιομάζας που σωρεύεται στα δάση και διευκολύνει τις αναφλέξεις του καλοκαιριού. Αντιγράφουμε από ανακοίνωση του ΕΟΣ Κομοτηνής :
«Την Κυριακή 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εθελοντικός καθαρισμός του περιαστικού άλσους Νυμφαίας Κομοτηνής. Η εθελοντική δράση αυτή οργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπειτα από πρωτοβουλία του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής με τη συνδρομή – αρωγή του Δήμου Κομοτηνής. Στην εκστρατεία αυτή ανταποκριθήκαν : η Σχολή Αστυφυλάκων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας», ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών, ο Πολιτιστικός Παραδοσιακός Συνοικιακός και Χριστιανικός Σύλλογος «Αγία Κυριακή» Ροδόπης, άλλα και πλήθους μεμονωμένων πολιτών.
Η δράση αυτή πλαισιώθηκε από πολύ κόσμο (πάνω από 100 άτομα) μικρούς και μεγάλους, (ορειβάτες, περιπατητές, ποδηλάτες, φυσιολάτρες,) μέλη του Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής και μη , και είχε μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή.
Ήταν μια προσπάθεια να αναδειχθεί και να γίνει γνωστή η σπουδαιότητα του άλσους της Νυμφαίας στην τοπική κοινωνία για να αντιληφθεί ότι η διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου