ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Μετά την ανακοίνωση της υπογραφής Συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ρωσσίας για την κατασκευή του πρώτου Πυρηνικού Σταθμού με 4 αντιδραστήρες στα Τουρκικά παράλια της Μεσογείου(11.5.2010), το ΔΣ του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου αποφάσισε να διοργανώσει σιωπηλή διαμαρτυρία την Παρασκευή 14 Μαΐου από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 μμ μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο.
Το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου τονίζει με ανακοίνωσή του :

«Αμφισβητούμε έντονα την άποψη που θεωρεί αποκλειστικά κυριαρχικό δικαίωμα μιάς χώρας να αποφασίζει για την εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στο έδαφός της. Οποιοσδήποτε πυρηνικός σταθμός αποτελεί σοβαρή απειλή που δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε κάνει διακρίσεις. Δεν μπορεί να θεωρείται κυριαρχικό δικαίωμα μιάς χώρας να υπονομεύει το Περιβάλλον, την Ανάπτυξη, την ίδια τη Ζωή των πολιτών άλλων χωρών. Γι αυτό ζητάμε επίμονα πολιτικές πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο.
Ειδικά για την -έτσι κι αλλιώς-εύφλεκτη περιοχή μας, που χαρακτηρίζεται από γεωπολιτική ρευστότητα, που υποφέρει από διακρατικές αλλά και εσωτερικές εντάσεις και συγκρούσεις, που παρουσιάζει αυξημένο κίνδυνο διασποράς ραδιενεργού υλικού και μεγάλη σεισμικότητα, το ρίσκο που αναλαμβάνεται είναι πολλαπλάσιο.
Δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο! Η ενημέρωση, η κινητοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών, καθορίζει την πορεία των εξελίξεων. Πριν λίγες μέρες εκατοντάδες χιλιάδες στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, εκεί που λειτουργεί παντοδύναμη η πυρηνική βιομηχανία, εναντιώθηκαν στις προθέσεις των Κυβερνήσεών τους και διεκδικούν ένα μέλλον χωρίς πυρηνικά. Μπορούμε να το πετύχουμε. Η πυρηνική επιστροφή δεν είναι αναπόφευκτη!
Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα για την εξάλειψη της πυρηνικής απειλής, για να έρθει πιό κοντά το κοινό όραμα να γίνει η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, Ζώνη Ειρήνης χωρίς πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής. Να δώσουμε ελπίδα για βιώσιμη ανάπτυξη, χωρίς την απειλή πολέμων, χωρίς το φόβο οικολογικών καταστροφών και ανθρώπινων ολοκαυτωμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου