ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΥΔΕΝ ΔΝΤ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ


«Ο παροξυσμός του κακού φέρνει το καλό», συνήθιζε να λέει ο Λε Κορμπυζιέ, στοχαστής και «μπροστάρης» του Μοντερνιστικού Κινήματος στην Αρχιτεκτονική, που αγάπησε την Ελλάδα και τα μνημεία της όσο ελάχιστοι Ευρωπαίοι...Σήμερα που ο παροξυσμός του κακού λέγεται ΔΝΤ, το καλό ψιλοεμφανίζεται εκεί όπου αναδύονται λανθάνουσες δυνάμεις, με τη μορφή πρωτοβουλιών και κοινωνικών δράσεων. Παραδείγματος χάρη οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ AΚΡΙΒΕΙΑ STOP, που πρόσφατα ανήγγειλαν μια μεγάλη νίκη – δηλαδή την υποχώρηση του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΟΑΣΘ)από την προσπάθεια αύξησης των εισιτηρίων κατά 100%.
Να τι έγινε λοιπόν : Οι επιτροπές Ακρίβεια- Stop( http://www.akribeia-stop.gr/ , akribeia.stop.thessalonikis@gmail.com ) πραγματοποίησαν πολλές ακτιβιστικές κινήσεις με σύνθημα «δεν πληρώνω το χαράτσι του ΟΑΣΘ». Μάλιστα η εταιρεία στις τελευταίες δράσεις καλούσε και την αστυνομία με την απειλή σύλληψης σαν μια ύστατη προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Όμως δεν τα κατάφερε! Τώρα ζητάει δήθεν συγνώμη «για την σύγχυση που προκλήθηκε .. επί του θέματος αυτού».
Και οι Επιτροπές δηλώνουν αταλάντευτες : «Συνεχίζουμε! Να πάρει πίσω ο ΟΑΣΘ όλες τις αυξήσεις! Να καταργηθούν τα τρομοκρατικά πρόστιμα! ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ! ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ –STOP ! ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!
Οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, ή ακόμη και η συντονισμένη δράση για τη φθηνή προσφορά διαφόρων προϊόντων, διαμορφώνουν ένα παλλόμενο οικονομικό τοπίο, χωρίς παθητικούς καταναλωτές, χωρίς ενδοτισμό και μοιρολατρία απέναντι στα ληστρικά συμφέροντα. Και σε όλα αυτά προστίθεται η δραστηριότητα διαφόρων τοπικών παραγωγών, που επιδιώκουν την αναζωογόνηση και ενίσχυση της παραγωγής τοπικών προϊόντων με ιδιαίτερα «συγκριτικά πλεονεκτήματα». Έτσι το «Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης» κινητοποιείται με στόχο μια τοπική γιορτή στην Κομοτηνή το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, που θα αναδείξει προίόντα του τόπου . Σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Ομάδας Πρωτοβουλίας :
«..... στην προσπάθεια αυτή μπορούν να συμμετάσχουν: Παραγωγοί και μεταποιητές ντόπιων γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και τεχνημάτων ( ενδεικτικά αναφέρουμε: μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης, κρασιά, τσίπουρο, κεράσια, ελιές, μήλα, λάδι, κηπευτικά, ξηροί καρποί, αρωματικά φαρμακευτικά φυτά, όσπρια και άλλα προϊόντα ορεινής και ημιορεινής ζώνης, κτηνοτροφικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα παραδοσιακής γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, προϊόντα βιολογικής γεωργίας, παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, ποτά και ζυμαρικά, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα και αρτοποιήματα, χειροποίητα χρηστικά αντικείμενα και πολλά άλλα), Παροχείς τοπικών υπηρεσιών και χρήστες ντόπιων προϊόντων (όπως ξενώνες, ταβέρνες, ξενοδοχεία, καφενεία, ξεναγοί, μεταφορείς κ.α.), Πολιτιστικοί Σύλλογοι, θεατρικές Ομάδες, Θέατρο Σκιών Ροδόπης, Συνεταιρισμοί, Σύλλογοι Γυναικών, Μορφωτικοί Σύλλογοι, Περιβαλλοντικές οργανώσεις ή ομάδες, επισκέψιμα Οινοποιεία, Αποστακτήρια, Ελαιοτριβεία, Τυροκομεία, επισκέψιμες μονάδες παραγωγής ντόπιων προϊόντων και γενικά ότι συνδέεται με τα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα της Ροδόπης. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 25310 22121 - 25310 82019 - 69744336775 όλες τις εργάσιμες ημέρες........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου