ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ



Χθες βράδυ, στα Εξάρχεια. Κυκλοφορούσε μεθυσμένος, έξω από το χώρο εκδήλωσης, που γινόταν από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ με θέμα το βιβλίο του Κάσδαγλη «Η Αριστερά και ο κακός λύκος». Με έβρισε γιατί ήμουν εκεί – ενοχλημένος σφόδρα από την παρουσία τόσων ανθρώπων, ίσως και λόγω της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα ως ομιλητή. Αναφέρθηκε στην μελλοντική παρουσίαση του δικού του βιβλίου και δεν παρέλειψε να μου πει ότι αυτός θα μάζευε πολύ περισσότερους ακροατές!
Εγώ τότε ανακάλεσα στο μιαλό μου τη συμπεριφορά του σε ανάλογη εκδήλωση στον Πειραιά, μόλις πριν δύο ημέρες. Ήταν σε ένα μπαρ, με παρουσιαζόμενο – αυτή τη φορά – ένα βιβλίο του Περικλή Κοροβέση. Ήλθε λοιπόν ο περι ου ο λόγος, φουριόζος, στο τέλος της εκδήλωσης, άρπαξε αμέσως το μικρόφωνο (σιγά μη περίμενε να προσλάβει τον ειρμό της συζήτησης!) και μίλησε για τον εαυτό του – λέγοντας και κάποια λόγια για τον Περικλή .
Παλιά ο Κορνήλιος Καστοριάδης έγραφε το βιβλίο του για την « Άνοδο της ασημαντότητας», αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει την κάθοδό της στο τέλμα της απόλυτης παπάρας και του μετα-μεταπολιτευτικού αυτιστικού παραληρήματος. Ο άνθρωπος δεν κατάφερε να ζήσει περισσότερο, για να γράψει και μια «Κάθοδο της ασημαντότητας»..
Όσον αφορά τον «λεγάμενο», αυτός υπηρέτησε για άλλη μια φορά το «ακουσθήναι» του : Πετυχαίνοντας ξανά να θορυβήσει και να «πουλήσει μούρη», με μια σύλληψη στα Εξάρχεια και μια αναφορά του επεισοδίου στο hellas. in.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου