ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

H oρθογραφία δεν είναι μαζοχισμός


ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-
ΕΝΑ EMAIL -
ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.......
Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ :
Η γλωσσική "βιά" (δηλαδή βιασύνη , σύντροφε Αλαβάνο) είναι μια μορφή ΒΙΑΣ. "Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει", αλλά παράλληλα μπορεί να υπηρετεί τον ερωτισμό,όπως σημειώνει ο ΑΡΚΑΣ(από την Αρκαδία δηλαδή) τσιταριζόμενος από έναν Κυψελιώτη - όπως ο υποφαινόμενος. Η ορθογραφία είναι διάσταση, στοιχείο της ταυτότητας της γλώσσας. Εξ ου και η παρακάτω αντίδραση



ΕΝΑ EMAIL
5.4.2009
Απάντηση σε e-mail του δικτύου Ecopol

"Δεν σκοπεύω να αντιπαρατεθώ στον "νεωτερισμό" σας ("Κομουνισμός" με ένα"μ") γράφοντας (έτσι, για να σας τη σπάσω...) "Κο μ μ μ ουνισμός" (με τρία"μ")... Απλά σημειώνω ότι ο πολιτιστικός βολονταρισμός σας θάπρεπε να λαμβάνει υπόψη ότι η λεγόμενη "ορθογραφία" (="ορθή γραφή" )συντηρεί την ιστορική πληροφορία και κάνει ευχερέστερες τις λεξιπλασίες του μέλλοντος....Κοντολογίς η ορθογραφία δεν είναι μαζοχισμός αλλά μια από τιs βάσεις του γλωσσικού μας πολιτισμού..


ΕΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Η γλώσσα είναι μια ζωντανή και εξελίσσιμη πραγματικότητα, που δεν προσφέρεται για ταριχεύσεις. Σίγουρα. Όμως η αλλαγή της προς οποιαδήποτε κατεύθυνση δεν γίνεται με διοικητικά παραγγέλματα ή με εντολές κομισαρίων. Η γλώσσα θέλει συναίνεση, όχι βία ή "προοδευτική βιά "






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου