ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Τουρκία, εκλογές - απάτη

του Λεωνίδα Κουμάκη

 Η κοινή αποστολή παρατηρητών από το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ODIHR), την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ (OSCE PA) και την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) διαπίστωσε τα ίδια ακριβώς που αναφέρονται στα άρθρα 3 Μάϊου 2023 "Τουρκία: Εμφύλιος μετά τις εκλογές;" και 19 Μαίου 2023 "Τουρκία 2023: Οργιάζει η εκλογική νοθεία" Μεταξύ πολλών άλλων, επισημαίνονται:

(1) Ο νυν πρόεδρος και τα κυβερνώντα κόμματα απολάμβαναν ένα αδικαιολόγητο πλεονέκτημα κατά τις εκλογές της 14ης Μαΐου στην Τουρκία
(2) Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι εντόπισε αντικρουόμενα αποτελέσματα σε 2.269 κάλπες στις προεδρικές εκλογές και σε 4.825 κάλπες στις βουλευτικές εκλογές.
(3) Ο δημοσιογράφος Can Ataklı κατήγγηλε πριν και μετά τις εκλογές (στον ειδησεογραφικό ιστότοπο TR724 καθώς και στο κανάλι του στο YouTube) ότι εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ψήφισαν με πλαστές ταυτότητες πολλές φορές! Ειδικοί λογισμικού και εκλογών διαπίστωσαν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, ψήφισαν πολλές φορές με πλασματικές ταυτότητες, σύμφωνα με αναφορά που υποβλήθηκε στον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιο αντιπρόεδρο της αντιπολίτευσης. Την απάτη διεύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο οποίος ελέγχει επίσης τη Διεύθυνση Υποθέσεων Πληθυσμού και Ιθαγένειας του υπουργείου, την αρχή που εκδίδει εθνικές ταυτότητες.
(4) Η διαδικασία για τον χειρισμό των καταγγελιών σε όλα τα επίπεδα της εκλογικής διοίκησης στερείται διαφάνειας και ότι οι αποφάσεις της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής που δημοσιεύτηκαν δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένες.
(5) Ο αριθμός των ψηφοφόρων στη σεισμόπληκτη περιοχή έχει αυξηθεί παρά τις τεράστιες απώλειες ανθρώπων και το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι μετακόμισαν σε άλλες πόλεις, δηλώνοντας ότι η αύξηση δεν έχει καμιά σχέση με τον ρυθμό αύξησης του πληθυσμού.
(6) Ο Ερντογάν αύξησε την ψήφο του στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό παρά την αποτυχία του να παραδώσει βοήθεια και να στείλει σωστικά συνεργεία αμέσως μετά το χτύπημα της καταστροφής.
Έτσι εξηγείται πως ο "Απατεώνας Δικτάτορας" και ο συνέταιρός του αρχιμαφιόζος Ντεβλέτ Μπαχτσελή "συνέτριψαν" όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις τουρκικών και ξένων εταιριών, έτσι εξηγείται και η "συμμετοχή" στις εκλογές που πλησίασε το 94%! Βέβαια όλα αυτά ήταν φανερά πολύ πριν εκλογές, αλλά υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που νομίζουν ακόμα πως ο Ερντογάν κερδίζει εκλογές με δίκαιο τρόπο. Από το 2014 που ο Ερντογάν κατέβηκε από το "τραίνο της δημοκρατίας" και επιβιβάστηκε στο "τραίνο της χειραγώγησης" και μέχρι σήμερα οι τουρκικές εκλογές αποτελούν μια θεατρική παράσταση με σεναριογράφους ολόκληρη την μαφία της τουρκικής εξουσίας...
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, οδός, πλήθος και κείμενο
Όλες οι αντιδράσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου