ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Όχι άλλο πόκερ ! Απόδραση !



Κάθε Πρωτοχρονιά παράγουμε και καταναλώνουμε ευχές, μόνο που 10 ημέρες αργότερα επανερχόμαστε στη ρουτίνα. Το Πάσχα τα ίδια – πολλές εκκρίσεις αγάπης, και μετά  σουβλίστε τους (!) , as usual (κατά τα ειωθότα).
 Το να ευχόμαστε δεν είναι κακό, αλλά το να επαναπαυόμαστε στις ευχές είναι κάκιστο. Γιατί πάνω από ευχές και κατάρες, προέχει η αναγνώριση του εδάφους όπου κινούμαστε.  Και αν δεν είμαστε σε θέση εμείς να κάνουμε αυτή την αναγνώριση, μπορούμε τουλάχιστον  να τη δανειζόμαστε  από τους άλλους. Λόγου χάρη από τον  Economist , που σαρκάζει την αισιοδοξία με την οποία η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα του χρέους…Το αγγλικό περιοδικό δεν φτάνει βεβαίως ως το σημείο να ισχυριστεί ότι μας παίρνουν και τα σώβρακα  αλλά  εμφανίζει τον Τσίπρα  "παρά κάτι γυμνό" σε ένα παιχνίδι πόκερ…..
Και σχολιάζει : "Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν το όνειρο στο οποίο πίστεψε η Ελλάδα".
.
Στη γελιογραφία ο  Έλληνας πρωθυπουργός παίζει πόκερ με κάποιον  που εκπροσωπεί την Ευρώπη. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι γυμνός κι έχει ποντάρει ακόμη και τα ρούχα του, κρατώντας μόλις ένα φύλλο. Ο αντίπαλος του έχει καρέ του Άσσου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός φαίνεται να σκέφτεται ότι ο αντίπαλος του θα πάει σύντομα πάσο !

Πίσω από το τραπέζι, μία γυναίκα κι ένας άντρας συνομιλούν. "Πότε να περιμένουμε αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με την Ευρώπη για το χρέος;", ρωτάει η γυναίκα. "Σύντομα", απαντάει ο άντρας.
Και ο νοών νοείτω, είτε ξέρει είτε δεν ξέρει πόκερ....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου