ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Η παρέλαση είναι συμβολισμός


Οι συμβολισμοί είναι  αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής μας και  της συλλογικής μας ταυτότητας. Οι παρελάσεις είναι τμήμα  αυτών των συμβολισμών, που κάθε άλλο παρά είναι περιττό  :  Γιατί σε ένα οικουμενικό status βίας , ανατροπής  συνόρων και έξωσης πληθυσμών, η δήλωση ετοιμότητας για την υπεράσπιση των εθνικών   δικαίων δεν είναι πλεονασμός ή φλυαρία ή κακόγουστη φιέστα.
Ναι επομένως σε αυτή τη δήλωση, υπό τον όρο  ότι  δεν  θα πριμοδοτεί εθνικά συμφέροντα -  που μπορεί να φθάνουν μέχρι την κατάληψη του Νέου Δελχί από ελληνικά στρατεύματα  ! -  αλλά εθνικά  δίκαια, με βάση τους κανόνες του ΟΗΕ, του ανθρωπισμού και του Διεθνούς Δικαίου.

Είμαι απολύτως εν γνώσει της κολοτούμπας ορισμένων παραγόντων  του βαθέως  ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά τα εθνικά θέματα.  Τους  έχω μάλιστα απολύτως  ικανούς να κάνουν rewriting (επαναδιατύπωση) της Ιστορίας (σταλινική τους τέχνη κόσκινο!) και να ισχυριστούν ότι «εμείς από ανέκαθεν αναδείξαμε  τα εθνικά ζητήματα  και blablabla»...
Σήμερα όμως το πρωταρχικό είναι   η  πανστρατιά για την υπεράσπιση της χώρας ως βιωμένου χώρου – ως Πατρίδας. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τους θεσιθήρες και ιδιοτελείς όλων των χρωμάτων – κόκκινων, πράσινων και βαθυπράσινων. Και υποστηρίζω  ανεπιφύλακτα  την παρέλαση με τα νέα δημοκρατικά της σκηνικά, που θα έχω κι εγώ  την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω .