ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ!



Του Θάνου Τζήμερου*



Μην τολμήσει κανένας να πει κουβέντα για πολιτικώς ορθό λεξιλόγιο. Πιο ορθό λεξιλόγιο από το να ονομάζεις τους αλήτες- αλήτες δεν υπάρχει. Το μόνο πρόβλημα είναι στη διαβάθμιση των εννοιών: κι αυτή η λέξη όπως και άλλες αντίστοιχης σημασίας είναι ανεπαρκείς για να χαρακτηρίσουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Δείτε: Ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει συζητήσεις νομοσχεδίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Λογικό, κατ' αρχήν. Κάποιοι νόμοι θα πρέπει να ψηφιστούν γρήγορα, για λόγους ανωτέρας βίας. Δεν μπορώ, βέβαια, να σκεφτώ τέτοιους λόγους σε κανονικές κοινοβουλευτικές συνθήκες, αλλά ως πρόβλεψη διαδικασίας, δεν με χαλάει.

Τι συμβαίνει όταν ένα νομοσχέδιο ψηφίζεται ως κατεπείγον;

Ο κανονισμός της Βουλής αναφέρει (Άρθρο 109):
4. H συζήτηση και ψήφιση των κατεπειγόντων νομοσχεδίων και κατεπειγoυσών πρoτάσεων νόμων oλoκληρώνεται σε μία συνεδρίαση, πoυ διαρκεί κατ’ ανώτατo όριo δέκα ώρες.

5. Στην αρχή της συνεδρίασης η Boυλή μπoρεί μετά πρόταση τoυ Πρoέδρoυ της να καθoρίσει τo χρόνo πoυ θα διατεθεί για την καταρχήν και την κατ’ άρθρo συζήτηση.
6. Aν για oπoιoνδήπoτε λόγo δεν ληφθεί απόφαση της Boυλής σύμφωνα με την πρoηγoύμενη παράγραφo διατίθενται τέσσερις ώρες για την καταρχήν και έξι ώρες για την κατ’ άρθρo συζήτηση.

Υπάρχει κανείς να μην το κατάλαβε; Μπλα μπλα το πολύ δέκα ώρες. Έξι από αυτές για να συζητηθούν τα άρθρα. Πόσες σελίδες κειμένου μπορούν να συζητηθούν σε 6 ώρες; Πόσο χρόνο χρειάζονται οι εκπρόσωποι 7 κομμάτων, για να πουν την άποψή τους;

Λοιπόν, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έχει 344 σελίδες! Ένα λεπτό και 4 δέκατα του δευτερολέπτου η μία! 8,9 δευτερόλεπτα ανά κόμμα! Και τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο εκτός από την παγκόσμια εφεύρεση των προληπτικών κατασχέσεων; 62 τροποποιήσεις του νόμου 4172 και 121 τροποποιήσεις του νόμου 4174! Πότε ψηφίστηκαν αυτοί; Πριν από πέντε μόλις μήνες, ξανά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

Δεν πα' να τους έχει διαμηνύσει το σύμπαν ότι για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται σταθερό οικονομικό περιβάλλον; Ότι για να ξεκινήσει η ανάπτυξη πρέπει τα βλαμμένα στο Υπουργείο Οικονομικών να σταματήσουν να παίζουν με τα νομοσχέδια;
Αυτοί το χαβά τους! Κι ας βουλιάξει η Ελλάδα!

Πόσο ξεφτίλες! Πόσο καραγκιόζηδες! Πόσο γελοίοι!

Ή, μάλλον, συνοπτικά, τρία σε ένα: πόσο έλληνες πολιτικοί!





*Ιδρυτής και πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά



ΥΓ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Τι ωραιότερο που θα ήταν το κείμενο, εάν έλειπε αυτή η τελευταία ισοπεδωτική βολή εναντίον  των Ελλήνων πολιτικών εν γένει…