ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ευδοκίμως αφυπηρετήσαντες ….



Πριν λίγο καιρό μιλάγαμε για το «αίνιγμα Παπανδρέου», εννοώντας μια διαδικασία καθόλου αινιγματική και πλήρως εξηγήσιμη ….

Η εξήγηση βρισκόταν στο ότι η Νέα Τάξη, μετά τη διεκπεραίωση δύσκολων «εγχώριων καθηκόντων», έδινε στα στελέχη της διεθνή πόστα, ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν, και ως κίνητρο για μελλοντικούς σφογκοκολάριους. Έτσι ο Τόνυ Μπλαιρ της Αγγλίας - πρώην πρωθυπουργός που έγινε «φύλλο και φτερό» από τον Πολάνσκυ στο «Αόρατος συγγραφέας» - πήρε την θέση του διεθνούς διαπραγματευτή, ο Γκέραρντ Σρέντερ της Γερμανίας πήρε το πόστο συμβούλου σε ένα ρωσικό ενεργειακό κολοσσό, ο (γλοιώδης) Φερχόϋγκεν που προσπάθησε λυσσωδώς να επιβάλει στην Κύπρο το σχέδιο Ανάν έγινε σύμβουλος σε τουρκική εταιρεία, ο Γιωργάκης –Φόρεστ Γκαπ - Παπανδρέου προαλείφθηκε σε κάποια φάση ακόμη και για γγ των Ηνωμένων Εθνών, η πρώην ΥΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη πήρε μια υψηλά αμειβόμενη θέση στον ΟΟΣΑ....

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2011/06/blog-post_2893.html


Ούτως εχόντων των πραγμάτων, δεν υπήρχε τίποτε το παράδοξο στον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή στο πόστο του αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Η θέσις αυτής της υψηλόμισθης (αργομισθίας, κατά πως καταγγέλλεται…) θα πήγαινε κάπου, και τελικά πήγε εκεί που ταίριαζε : Σε ένα άτομο άνευ επαγγελματικών προσόντων, πέραν αυτών του επαγγελματία πολιτικού….. Δικαιολογημένα επομένως ήταν τα ερωτήματα που έθεσε η πολιτική κίνηση «Δημιουργία ξανά» όσον αφορά τη περίπτωση του συγκεκριμένου ευδοκίμως αφυπηρετήσαντος ΠΑΣΟΚου , έστω και αν είχαν μια οσμή εμπιστοσύνης στις «μεταρρυθμιστικές στοχεύσεις» των μνημονιακών :

- Τι γνώση και εμπειρία έχει ο Παπουτσής από διεθνή τραπεζικά θέματα;

- Με ποια διαδικασία κατέληξε η κυβέρνηση σε αυτή την επιλογή;

- Δεν υπήρχε καταλληλότερος Έλληνας ή Ελληνίδα για αυτή τη θέση;

- Αυτή είναι η αξιολόγηση που θα εφαρμοστεί και στη δημόσια διοίκηση;