ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Βράβευση Σαμαρά…

Πες μου ποιος σε βραβεύει, να σου πω ποιος είσαι :  

Βραβεύων είναι ένας όμιλος κατεξοχήν υπηρετικός των γερμανικών συμφερόντων -  εκπροσωπούμενος από τη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt  .   Βραβευόμενος είναι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς .

 Η είδηση διατρέχει τα μίντια στα πλαίσια  μιας καμπάνιας εξορκισμού της σταθερής πρωτοκαθεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις δημοσκοπήσεις : Βάλε λίγο εορταστικό πνεύμα κοινωνικής συνοχής («ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά», που έλεγε κάποτε ο Σαββόπουλος…) λίγη αναφορά σε κάτι κυβερνητικές ανθυποπαροχές, λίγη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής πρόνοιας από κάποιους φιλάνθρωπους, λίγη ειδησεογραφία για τα προβλήματα της Αργεντινής,  λίγο νταβαντούρι και χαλάρωση από το άγχος – και στο τέλος βάλε και  μια μικροπολιτική μικροαντεπίθεση με το επιχείρημα : Έξω ξέρουν καλύτερα….

Μα βεβαίως και ξέρουν ! Γι αυτό και αναγόρευσαν   τον Παπανδρέου-Τσολάκογλου Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Γι αυτό και μοίρασαν θεσούλες και θεσάρες σε όλους τους ευδοκίμως τερματίσαντες παράγοντες της κατεστημένης πολιτικής.

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/08/blog-post_31.html 

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων κατασκευάζει εικονικούς ήρωες, που όσο κι αν ταλαντώθηκαν στη διάρκεια του πολιτικού τους βίου έγιναν κάποτε  «αταλάντευτοι» - κατά πως χαρακτήρισε τον Σαμαρά   σε άρθρο του στη Handelsblatt  ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Χανς Ντήντριχ Γκένσερ. Τον Σαμαρά «που μπορεί   να αναγνωρίσει  τον σωστό δρόμο σε μια απέλπιδα κατάσταση και να διανύσει αυτό  τον δρόμο ενάντια σε όλες τις αντιστάσεις» - με τα λόγια πάλι του Γκένσερ…

Η  Διεθνής  δράση του  Διεθνούς  Νεοφιλελευθερισμού και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού  Κεφαλαίου  είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, άσχετα αν ορισμένοι χαζοβιόληδες  αντί  για το φεγγάρι,  βλέπουν το δάκτυλο που δείχνει το φεγγάρι -  κοντολογής τον κύριο Σαμαρά- ερμηνεύοντας  τη βράβευσή του από  το "επιβλητικό παρουσιαστικό" του σε διάφορα βήματα…Η Διεθνής του Νεοφιλελευθερισμού προστατεύει  και κάνει promotion στους ανθρώπους της – γι αυτό είναι τόσο σημαντική η επίσκεψη Τσίπρα  στη Λατινική Αμερική : Γιατί οι λαοί έχουν κι αυτοί ανάγκη από μια δική τους Διεθνή …..
Εν όψει, φωτογραφία του Δημήτρη Γερόνικου