ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κριστίν Λαγκάρντ : «διαίρει και διεύθυνε»……..


«Διαβολή» σημαίνει ρουφιανιά, σημαίνει πρόκληση αντιθέσεων και συγκρούσεων δι’  ίδιον όφελος, σημαίνει διχαστικό πνεύμα, σημαίνει «διαίρει και διεύθυνε»….Στην Ελλάδα της εποχής του Μνημονίου γεμίσαμε από τέτοιες διαβολές, σε βαθμό απίστευτο και άκομψο… Η κυβέρνηση του Παπανδρέου-Τσολάκογλου επιχείρησε επανειλημμένα    να εκτρέψει τη δημόσια προσοχή από τις δικές της ευθύνες,  βάζοντας στο στόχαστρο  δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς, δικηγόρους, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, «ψευτοανάπηρους»  και οτιδήποτε άλλο,  ανάλογα με τη  περίσταση. Οι μεν εναντίον των δε,  οι δε εναντίον των μεν, και η δουλειά να γίνεται : Οι νεοαποικιακές δυνάμεις της κινεζοποίησης και  του εξανδραποδισμού των εργαζομένων, να προωθούν τις εγκληματικές και νεοφεουδαρχικές επιθέσεις τους εναλλάσσοντας στόχους και χρησιμοποιώντας πάντοτε κάποιο ιδεολογικό πρόσχημα για την προέλασή τους…

Με αυτό το διχαστικό και ιδιοτελές σκεπτικό,  η κυρία Λαγκάρντ , Γενική Διευθύντρια  του ΔΝΤ,  χρησιμοποίησε την εικόνα μιας φτωχής αφρικανικής χώρας εναντίον της Ελλάδας και των εργαζομένων της.  

«Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο σε μικρό χωριό στο Νίγηρα, που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα και αναγκάζονται να μοιραστούν στα τρία ακόμα και την καρέκλα του θρανίου και προσδοκούν τη μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι οι άνθρωποι στην Αθήνα»

Σιγά μην την ένοιαξε το χωριό του Νίγηρα και τα παιδιά σχολικής ηλικίας ! Απλούστατα, η κυρία Γενική Διευθύντρια εξοργίστηκε  από τη προοπτική της αποδέσμευσης  της Ελλάδας από τα δεσμά του ΔΝΤ, εξοργίστηκε από τη δυναμική του ελληνικού αντιμνημονιακού κινήματος,  από τη πιθανότητα  ενός σοβαρού πλήγματος εναντίον της κυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, από τη πιθανότητα ενός νέου μοντέλου ευρωπαϊκής  διαχείρισης κρίσεων και χρεών.

 Γι αυτό και εκστόμισε ανοησίες πρώτου μεγέθους, ελάχιστα πειστικές για τη διεθνή κοινή γνώμη – όπως έδειξαν οι αντιδράσεις του διεθνούς τύπου. Γι αυτό επιχείρησε , με τη διασπορά  μιας αόριστης ανησυχίας, να επηρεάσει τη συμπεριφορά  των μικρομεσαίων  κοινωνικών τάξεων,  που  έχουν συμπεριληφθεί στο αμέσως προσεχές «θυματολόγιό» της….