ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Κούρτοβικ και η "Ιεραποστολή" των Τροϊκανών


  

Ο  κ. Κούρτοβικ  δεν θα με πείσει με τίποτα ότι είναι αφελής . Γιατί όταν ένας διανοούμενος με το δικό του  έργο υποστηρίζει την  βασική «παραμύθα» της  ξένης και εγχώριας  ληστοσυμμορίας  -    δηλαδή την ιδέα της εκσυγχρονιστικής ιεραποστολής των παραγόντων της Τρόϊκας ,  που εισάγουν  στη χώρα μας ήθος, πνεύμα δικαιοσύνης και οργανωτική ικανότητα, που μας παραδίδουν μαθήματα καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της ρουσφετολογίας -    τότε αδικεί κατάφωρα τον εαυτό του . Το μέλλον βεβαίως θα δείξει τις προσδοκίες  του,   αλλά προς το παρόν ουδείς μπορεί να του χαρίζεται  για τις  ασημαντότητες που εκστομίζει από τα «ΝΕΑ»( «Εθνική κυριαρχία επί του λαού», 31.3.2012 ).

Λέει παραδείγματος χάρη σε ένα σημείο  του άρθρου του :

 «Αν ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του αγύρτη, σύμφωνα με τη ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον, η εθνική κυριαρχία είναι το ύστατο επιχείρημα του κάθε τοπικού δυνάστη και της κάθε εγχώριας ολιγαρχίας»

Δηλαδή τι γίνεται,  κύριε Κούρτοβικ, αν ο πατριωτισμός δεν είναι καταφύγιο του αγύρτη, αλλά ψυχικός βιότοπος  κάποιων ανθρώπων που αναγνωρίζουν την ταυτότητα και  ετερότητά τους σε σχέση με άλλους λαούς, που δεν οδηγούνται σε έναν ναρκισσιστικό παροξυσμό (σωβινισμός) αλλά  υποστηρίζουν  τη δυνατότητα των «διαφορετικών» να συμβιώνουν ;

Και ποιους νομίζεις κ. Κούρτοβικ ότι εντυπωσιάζεις με την ευτελή ΤΑΥΤΟΛΟΓΙΑ που εκτοξεύεις – του είδους «Αν είσαι απατεώνας θα κάνεις απατεωνιές»;


Λες : «εθνικά ταπεινωμένος, αλλά πολιτικά ξεμέθυστος, εναποθέτω τις τελευταίες ελπίδες μου στον νέο διεθνή οικονομικό έλεγχο.» 

Θα σου πρότεινα να αφήσεις αυτό το «εθνικά ταπεινωμένος» στην άκρη. Να πεις  χωρίς σάλτσες και καρυκεύματα αυτό που θέλεις να πεις, δηλαδή ότι είσαι υπέρ του καθεστώτος οικονομικής υποταγής της χώρας, γιατί  κατά την εκτίμησή σου «θα μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα» - υποθέτω εγώ,  γύρω στο 2180…Μέχρι τότε, για τους καθεστωτικούς διανοούμενους,  «έχει η Τρόϊκα» - κατά πως λένε «έχει ο θεός»…. 

Και κάτι άλλο : Η χούντα δεν έφυγε , όπως γράφεις,  αλλά στην ουσία εξώσθηκε  από το Συμβούλιο της Ευρώπης…Και θα ήταν προτιμότερο να βρεις ένα άλλο αποκούμπι της άποψής σου,  από αυτό της «εθνικά υπερήφανης» χούντας…..  

Όλο το άρθρο του Κούρτοβικ  στο   http://www.tanea.gr/gnomes/?aid=4707275