ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2013



Το 2011 είδαμε  στη θέση του κακού να έρχεται το χειρότερο και στη θέση του χειρότερου το χειροτερότερο….. Για το 2012   μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στο μικρότερο κακό. Αυτό υπαγορεύει ο «αντικειμενικός και υποκειμενικός συσχετισμός  δυνάμεων» - που λένε  οι πιο σπουδαίοι ή σπουδαιοφανείς παράγοντες ενός χώρου.…..

Το υποτελές ηγετικό «προσωπικό» της χώρας  εμμένει στη φαντασίωση  της αντιμετώπισης του τοκογλυφικού χρέους  με τις  «νομότυπες» διαδικασίες που υπαγορεύει το Δ Ράϊχ – ενώ το ίδιο θέμα πιθανόν να αντιμετωπίζεται από ορισμένους παράγοντες  με τον κλεπτοκρατικό κυνισμό και με την ανενδοίαστη αποδοχή της λιανικής πώλησης  των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων….

Οι πλειοψηφικές πολιτικές δυνάμεις έχουν  αναγάγει την παραμονή εντός της ευρωζώνης σε θεολογικό δόγμα ανεπίδεκτο ανάλυσης , ο αναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής καταγγέλλεται  ως μια αραχνιασμένη και μουσειακή υπόθεση, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα  κατακυρώνεται  στις υποσημειώσεις και στους αστερίσκους της κυρίαρχης πολιτικής. Τα γκάλοπ δείχνουν την υπεροχή της μαύρης συμμαχίας και των «προθύμων» για είσοδο στη κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ οι αντίπαλες δυνάμεις κάνουν μέτωπα με τον εαυτό τους…. Το ΚΚΕ συμπεριφέρεται ως πολιτική οργάνωση των Αντβεντιστών της 7ης Ημέρας, το δωσιλογικό ΠΑΣΟΚ  επιμένει προσώρας να παρουσιάζεται ως εφτάψυχο, η Νέα Δημοκρατία  μισοξεχνά την υπόθεση της «επαναδιαπραγμάτευσης» και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι η κατάσταση αντιμετωπίζεται μόνο από μια «κρίσιμη μάζα» δράσεων,  από ένα Παλλαϊκό ΕΑΜ. Το πιθανότερο είναι ότι η αριστερά εμμένει στην ασφάλεια της αβλαβούς grande αριστερωσύνης και αποφεύγει  να εκπονήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ανατροπής  της υποτέλειας .  

Με αυτά τα δεδομένα και  καθώς  οι επερχόμενες εκλογές  δεν προοιωνίζουν και πολλές αλλαγές,  ο Προβόπουλος μπορεί να παρουσιάζει με άκρως φετιχιστικό τρόπο την υπόθεση της δραχμής : Όχι ως μορφή ανάκτησης ενός βασικού μοχλού άσκησης  οικονομικής πολιτικής και παραγωγικής ανασύνταξης της χώρας, αλλά ως  περίπτωση εθνικιστικού αυτοχειριασμού και απομονωτισμού …

Αναγκαστικά, η υπόθεση ενός νορμάλ ευχολόγιου με τα συνηθισμένα και πατροπαράδοτα («καλή χρονιά», «ευτυχισμένο το νέο έτος» κλπ.κλπ.   αναβάλλεται για του χρόνου.  Αν όμως θέλουμε σώνει και καλά να ευχηθούμε κάτι, ας ευχηθούμε  «ευτυχισμένο το 2013»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου