ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ το ΙΣΡΑΗΛ από ΚΥΡΙΑΡΧΟ κράτος, τον ΛΙΒΑΝΟ.



 Η εισβολή του Ισραήλ σε γειτονικό Κυρίαρχο κράτος, τον Λίβανο,έρχεται να συμπληρώσει την βία που ασκείτε από την μεριά του τόσο στην Γάζα όσο και στην Δυτική όχθη (με εμπροσθοφυλακή τους Εβραίους έποικους).
Με πρόσχημα την εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ, το Ισραήλ δρα ενάντια σε κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, σεβασμού της Κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου..Η μεταφορά από τους Ισραηλινούς του μετώπου από τον Νότιο Λίβανο, (όπου παρουσιάζονταν από την πλευρά του ως προσπάθεια δημιουργίας μιας ουδέτερης, αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης) σε ολόκληρο τον Λίβανο, με συνεχείς βομβαρδισμούς της πρωτεύουσας Βηρυτού, δείχνει τις πραγματικές προθέσεις. Θεωρεί το Ισραήλ σε αυτή την συγκυρία ότι είναι η "κατάλληλη στιγμή" για να στραφεί εναντίον όλων των "εχθρών" του, επιδιώκοντας πιθανόν μια γενικευμένη σύρραξη στην Μέση Ανατολή, η οποία θα συμπαρασύρει τις ΗΠΑ και εν γένει την Δύση να σταθεί στο πλευρά του.Ανοίγοντας έτσι τους ασκούς του Αιόλου σε μια ταραγμένη, επί δεκαετίες, περιοχή.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Το αποκρουστικό πρόσωπο της Νέας Τάξης Πραγμάτων

 (Ο δυστοπικός ‘wokπολιτισμός’ των ανθρωποεκκολαπτηρίων)

 

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

claslessdemocracy@gmail.com,

 

«Αν δεν σε ενδιαφέρει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα,

θα σε ενδιαφέρει αν είσαι Έλληνας, ή Τούρκος;»

Παντελής Σαββίδης

 

«Χωρίς πραγματικότητα και χωρίς αλήθεια,

δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία»

Silvia Guerini

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση του ενδιαφέροντος των Big Tech καθώς και των Big Finance οικονομικών γιγάντων, όπως η Amazon, η Microsoft, η Facebook, η Google, η Corteva, η Bayer, η Monsanto, η Cargill, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, η Syngenta, η BlackRock, η Vanguard και η και Silicon Valley, σε συνεργασία πάντα με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα Pentagon, για την αγορά τεράστιων εκτάσεων γεωργικής γης, με το πρόσχημα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του διατροφικού προβλήματος του πλανήτη με υποτίθεται «φιλικές προς το κλίμα λύσεις», «βοηθώντας τους αγρότες» και «ταΐζοντας τον κόσμο». Αλλά αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ο επανασχεδιασμός της ιμπεριαλιστικής διατροφικής στρατηγικής, και όχι μόνο, σε συνθήκες επανεκκίνησης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης a la Great Resett[1] που θυμίζουν την παλιά χρεοκοπημένη ‘πράσινη επανάσταση’. «Μια ολοκληρωτική κατάρριψη των προηγούμενων μορφών ύπαρξης βρίσκεται σε εξέλιξη: πώς έρχεται κανείς στον κόσμο, βιολογικό φύλο, εκπαίδευση, σχέσεις, οικογένεια, ακόμη και η διατροφή που πρόκειται να γίνει συνθετική»[2].

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Η Έφη, ο Αλέξης, τα χάλια τους και το φάντασμα Λαφαζάνη στη χώρα

 


(ΑΠΟ  ΙΣΚΡΑ)Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο εξευτελισμού, εθνικής και κοινωνικής ανευθυνότητας , έκπτωσης και κατάπτωσης.

Δυστυχώς, αυτή η έκρηξη πρωτοφανούς φαρσοκωμωδίας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται μόνο στις παθογένειες και τις μωροφιλοδοξίες των κεντρικών στελεχών του.

Το κακόγουστο τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ έχει δυστυχώς τις ρίζες του στην πολιτική του μετάλλαξη και τον πολιτικό προσανατολισμό που ακολούθησε και συνεχίζει να ακολουθεί ο ίδιος και οι παραφυάδες του, τύπου ”Νέας Αριστεράς” αλλά από κοντά και τού ΜΕΡΑ-25, ιδιαίτερα μετά το μνημονιακό πραξικόπημα Ιουλίου-Αυγούστου 2015 και την πλήρη προσχώρησή του στο καθεστώς νεοαποικιοκρατίας, ολιγαρχικής διαπλοκής και κομματοκρατίας που κυριαρχούσε και σε όλο και πιο επώδυνη βάση, συνεχίζει να κυριαρχεί .