ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Απορρίπτουμε τα Φερμπότεν!

 

1. Η τριπλή απαγόρευση που επέβαλε η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μεταξύ άλλων στον Γιάνη Βαρουφάκη, επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25 και πρώην υπουργό της Ελλάδας, είναι πρωτοφανής και ταυτόχρονα δείχνει το πού οδηγούν την Ευρώπη οι ελίτ και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι. Ο κακόηχος όρος Betätigungsverbot σημαίνει ότι απαγορεύεται στον Γ. Βαρουφάκη και σε όσους ακόμη πλήττονται από παρόμοιες απαγορεύσεις:

α) να επισκεφθούν τη Γερμανία,

β) να συμμετέχουν ακόμη και διαδικτυακά σε εκδηλώσεις,

γ) να δημοσιοποιούνται σε γερμανικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα οποιεσδήποτε δηλώσεις τους.

2. Αιτία αυτών των (μεταπολεμικά δίχως προηγούμενο) Φερμπότεν δεν είναι κάποια έστω και φραστική «υποκίνηση» ή «εξύμνηση» ενεργειών που η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να θεωρεί καταδικαστέες. Είναι απλά και μόνο η τοποθέτηση ενάντια στη γενοκτονία που λαμβάνει χώρα στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, και κάθε γενικότερη αντίθεση στην κλιμάκωση του πολέμου μέσα και κοντά στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα Φερμπότεν ακραία προκλητικό, για μια εικόνα από το μέλλον του νέου ολοκληρωτισμού που προετοιμάζει η ευρωκρατία. Ένα μέλλον δίωξης και φίμωσης όσων δεν ευθυγραμμίζονται πλήρως πίσω από το ΝΑΤΟ και τις επιλογές των ευρωπαϊκών ελίτ.

3. Δεν είναι τυχαίο ότι το κατάπτυστο Φερμπότεν εξαγγέλλεται στις παραμονές των πρώτων ευρωεκλογών που διεξάγονται ενώ: α) ένας πόλεμος μαίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, β) μια γενοκτονία λαμβάνει χώρα στις παρυφές της, και γ) οι προβοκάτορες και εμπρηστές ισραηλινοί, με τις πλάτες φιλοπόλεμων κύκλων των ΗΠΑ και ευρωπαϊκών δυνάμεων, προσπαθούν να σύρουν μια ολόκληρη περιοχή σε γενικευμένη σύρραξη με άδηλη κατάληξη. Και μάλιστα το Φερμπότεν, το οποίο εντάσσεται σε μια πορεία φασιστικοποίησης της Ευρώπης, επιβάλλεται από υποτίθεται «προοδευτικές» δυνάμεις (Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι κ.ά.) που σε αυτές τις ευρωεκλογές καλούν σε πανστρατιά εναντίον του χρήσιμου σε αυτές μπαμπούλα της Ακροδεξιάς!

4. Κάθε άνθρωπος καλής θέλησης οφείλει να καταδικάσει τα Φερμπότεν του φασίζοντος «κέντρου», και να αντιταχθεί έμπρακτα σε αυτά. Κάθε άνθρωπος καλής θέλησης πρέπει να σταθεί απέναντι στο ντύσιμο της Ευρώπης στο χακί, στη φίμωση όποιου έχει άποψη διαφορετική από αυτήν των ελίτ, στο τσαλαπάτημα ακόμη και των βασικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς Συμβάσεις και από τα εθνικά Συντάγματα. Τέλος, κάθε άνθρωπος καλής θέλησης, κάθε συλλογικότητα και κίνημα που επιδιώκει Ειρήνη και Δημοκρατία στην Ευρώπη, δικαιούται και οφείλει να αντιστέκεται στους προβοκάτορες και εμπρηστές του πολέμου και στην ασπόνδυλη και ακραία αυταρχική πολιτική τάξη που τους κάνει πλάτες.

Αθήνα, 14/4/2024

Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου