ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ παραιτείται από τη Rosneft

Twitter

O πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Σρέντερ δήλωσε ότι του είναι αδύνατο να ανανεώσει το συμβόλαιό του, χωρίς ωστόσο κάποια από τις δύο πλευρές να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο κ. Σρέντερ παραμένει ηγετικό στέλεχος της ρωσικής εταιρίας των αγωγών Nord Stream 1 και 2 και τον Ιούνιο αναμένεται να κριθεί εάν θα αναλάβει αντίστοιχη θέση και στην Gazprom, όπως έχει εισηγηθεί η ρωσική κυβέρνηση. Για τις θέσεις αυτές, αλλά και την άρνησή του να λάβει σαφείς αποστάσεις από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δέχεται δριμεία κριτική, ενώ χθες η Bundestag αποφάσισε τη στέρηση των περισσότερων προνομίων που απολάμβανε ως πρώην καγκελάριος. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση της WELT, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά εναντίον της απόφασης του Κοινοβουλίου. Υιοθετώντας εισήγηση του υπουργείου Οικονομικών, η Bundestag στέρησε τον πρώην καγκελάριο από το γραφείο του και τους συνεργάτες του στο κοινοβούλιο, ενώ επέτρεψε να παραμείνει μόνο η προσωπική του ασφάλεια,

εφόσον κρίνεται απαραίτητη από την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.

Ερωτηθείς πριν από λίγο σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χεμπεστράιτ παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος χαρακτήρισε «λογική» την απόφαση της Βουλής και σημείωσε ότι «το καλύτερο θα ήταν (ο κ. Σρέντερ) να παραιτηθεί από όλες τις θέσεις του» στις ρωσικές εταιρίες. Σχολιάζοντας ωστόσο εισηγήσεις περί ένταξης του Γκέρχαρντ Σρέντερ στους καταλόγους με τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, ο κ. Σολτς τόνισε ότι «δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο».

ΠΗΓΗ  SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου