ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤΙΝΙΕΣ

 

 Του Γιάννη Σχίζα

Αυγή 5.3.22

Η κατάσταση στα μέτωπα του Ουκρανορωσικού πολέμου  είναι ρευστή, όμως εμείς θα ξεκινήσουμε από τα παλιά  θυμίζοντας τον όρο «πουτινιές» που εισήγαγε ο Δημοσθένης Λιακόπουλος  : Τον έλεγε και τον ξανάλεγε σαν βεβαιωτικό των ικανοτήτων του Πούτιν, συνδυάζοντας τον  με τις προβλέψεις γερόντων  του Αγίου όρους(!), που το  2010  προφήτευαν  για το 2020 ή   το 2021  διάλυση της Τουρκίας, κάθοδο του ξανθού γένους, πτώση της Κωνσταντινούπολης  στα χέρια Ελλήνων  κλπ.  Και το θέμα για τις προβλέψεις, είτε αυτές είναι μακροχρόνιες είτε βραχυχρόνιες ,  είναι ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει από τη βεβαιότητα του παρόντος, αλλά  κυρίως δεν εμφανίζεται  στο μέλλον  για να υποστεί τις συνέπειες μιας αποτυχημένης πρόβλεψης. Στην  εποχή πάντως  που λέγονταν αυτά   εκκρεμούσε  το  ερώτημα, κατά πόσο ο  Πούτιν είναι  δικτάτορας   όσο    ο Ερντογκάν, που ήταν ήδη διακεκριμένος  από  τις αναρίθμητες καταδίκες  αντιπολιτευομένων.

Τον Οκτώβρη του 1962 στην Κούβα, με την  εγκατάσταση Σοβιετικών πυραύλων,  η ανθρωπότητα διέτρεξε κίνδυνο  πυρηνικής καταστροφής, που αποφεύχθηκε χάρις στις εκατέρωθεν υποχωρήσεις -  οι Σοβιετικοί απέσυραν τους πυραύλους  από την Κούβα, οι Αμερικανοί από την Τουρκία. Η κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή  ώστε να οδηγήσει τον Γεώργιο Παπανδρέου(παππού)  στην ματαίωση  συγκέντρωσης στην Αθήνα  στα πλαίσια του «ανένδοτου αγώνα» του 1961,  μετά τις fake εκλογές του «δημοκράτη»  Κωνσταντίνου Καραμανλή.   

Σήμερα η μετατροπή της Ουκρανίας σε χώρα του ΝΑΤΟ  δημιουργεί δυνατότητες εξαπόλυσης πυραύλων εναντίον της Μόσχας και άλλων  πόλεων  σε χρόνους απίστευτα μικρούς, κατά τη διάρκεια των οποίων οι Ρώσοι δεν  μπορούν έγκαιρα να αναγνωρίσουν και να καταρρίψουν τα εχθρικά βλήματα.

 Ο  Έλληνας πρωθυπουργός  έσπευσε να στείλει  «αμυντικό υλικό» (δηλαδή όπλα) στους Ουκρανούς «ελεύθερους πολιορκημένους», χωρίς όμως να αναλογιστεί τα προβλήματα που είχε η χώρα του εξ αιτίας του ΝΑΤΟ σε διάφορες φάσεις. Το  ΝΑΤΟ απείχε από την Κύπρο του 1974, όμως έδειξε ιδιαίτερα δραστήριο στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας το 1999, στην εισβολή στο Ιράκ το 2003 – όπου αποδείχθηκε πανηγυρικά ότι δεν υπήρχαν χημικά  όπλα ! Αν  ο κύριος Μητσοτάκης ήθελε να εκφράσει κάτι ας έστελνε  φάρμακα, κουβέρτες, τροφή.

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται : Ο εξοπλισμός της Γερμανίας είναι η πιο επίφοβη κίνηση, με την οποία η Γερμανία ισοφαρίζει το Γαλλικό μονοπώλιο στρατιωτικής ισχύος στην ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά Ηλίας
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦💲🎰🕹🍫🍫🍔🌯🍔🥪🧱🇷🇺🚂🧱⚽️⚽️🇺🇸🏈🇺🇸🧘‍♂️🚂🥪🚂🚂🌭🇺🇦🇺🇦🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦💲💲💲🕹🎰🎰

    ο ζελενσκυ είναι ήρωας

    έπρεπε να στείλουμε πιο πολλά όπλα
    μη φοβάστε ω ρε
    θάρρος παλικάρια

    ενάντια στα κομουνια
    και τους Τούρκους

    θέλει θάρρος

    όπως ο Μητσοτάκης δε μάσησε τα λόγια του

    έστειλε καλασνικοφ και μπαζουκας
    άρχοντας
    ας τον βρίζουν όλοι
    είναι μάγκας

    φαντάσου να μην είμαστε στο ΝΑΤΟ
    η Τουρκία θα είχε πάρει όλη τη Κύπρο το 1974

    το μη χείρον βέλτιστο

    είσαι στο ΝΑΤΟ
    μπας και σωσεις τα μισά εδάφη της Ελλάδας
    έστω

    έξω από το ΝΑΤΟ
    θα εξαφανιστουμε τελείως

    ευτυχώς που δε κυβερνάει η αριστερά
    οι φαρισαίοι..υποκριτές σαν Τσίπρα
    και ειρωνες σαν τατσοπουλο

    το αρχ...δι ο τατσοπουλος
    δήθεν διανόηση
    του φταίει ο Παΐσιος
    τέτοια βλέπω.
    και θέλω τη δεξιά

    ο κασιδιαρης και Βελόπουλος δε μου κάνει
    μου έθιξαν τον Καραμανλή
    αυτόν άγιο στρουμπουλο καλοφαγα
    της ταβέρνας
    τον λαικο άνθρωπο
    χίλιες φορές Καραμανλής
    παρά Βελόπουλος
    παρά Πούτιν
    παρά κασιδιαρης

    ΖΗΤΩ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΥ
    Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΟΤΑΝ ΔΕ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΑ ΤΗ beyonce
    ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΣΑΝ ΗΡΩΑΣ
    ΑΧΑΧΑΨΑ
    ΤΟΝ ΠΑΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ
    ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΠΟΎΤΙΝ
    🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇬🇷🇬🇷💲🕹🕹🎰🎰🎰🎰🎰🎰🎰🎰🎰💲💲💲💲💲💲

    ΑπάντησηΔιαγραφή