ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

"Δάκτυλο" Γαλλίας και Ρωσίας πίσω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ βλέπει η Άγκυρα !

 «Φυσικά, πίσω από την επιθετικότητα της Αρμενίας πρέπει να δούμε τα δακτυλικά αποτυπώματα της Γαλλίας», γράφει σήμερα η «Χουριέτ» κι ο γνωστός για τη διατύπωση θέσεων του προεδρικού μεγάρου, αρθρογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, αναφέρει η ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

 

«Ο Μακρόν χρειάστηκε να τηλεφωνήσει στον Ερντογάν και να κάνει ένα βήμα πίσω. Τώρα προσπαθεί να παίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι μέσω της Αρμενίας», υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, ενώ χαρακτηρίζει Αρμενία, Ελλάδα και Ε/Κ «πιόνια» του Μακρόν και του Πούτιν.

«Είναι γνωστό ότι η Αρμενία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτήν την επίθεση, χωρίς την προηγούμενη γνώση της Ρωσίας. Όταν πρόκειται για την Αρμενία, το κύριο αγόρι εδώ είναι ο Πούτιν...», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Σελβί, υποστηρίζοντας ότι επειδή ο Πούτιν «κόλλησε» στη Λιβύη, τραβάει τώρα την «κάρτα της Αρμενίας».

Από τα βέλη της τουρκικής κριτικής δεν ξεφεύγει ούτε ο Αρμένιος πρωθυπουργός Πασινιάν, του οποίου «η φιλοδοξία ξεπερνά το μυαλό του και θα ταπεινώσει όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τη Ρωσία», υποστηρίζει ο Σελβί.

Σύμφωνα με τη «Χουριέτ», η Τουρκία δεν κάνει κανένα βήμα στον Καύκασο, χωρίς να λάβει υπόψη την παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή. «Προτιμά –όπως υποστηρίζει ο Σελβί- τη συνεργασία με τη Ρωσία αντί να την φέρνει προ εκπλήξεων», κάτι –ωστόσο- που δεν εκτιμά και δεν ενεργεί αναλόγως η Μόσχα.

«Ο Πούτιν πρέπει να το καταλάβει καλά. Ειδικά το γεγονός ότι η Γαλλία προσπαθεί να χώσει πάλι το δάχτυλό της στην περιοχή», αναφέρει ο αρθρογράφος, που συστήνει μάλιστα να μην ξεκινήσουν αμέσως ειρηνευτικές συνομιλίες και να κηρυχθεί εκεχειρία, μέχρις ότου ισχυροποιηθεί στο πεδίο το Αζερμπαϊτζάν.

«Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορούν να ξεκινήσουν αφού το Αζερμπαϊτζάν προχωρήσει λίγο ακόμη. Έτσι, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το Μπακού θα ξεκινά από καλύτερη και ισχυρότερη θέση», υποστηρίζει ο Σελβί, που προαναγγέλλει και τηλεφωνική επικοινωνία –σύντομα- μεταξύ Ερντογάν-Πούτιν για το θέμα που προέκυψε στον Καύκασο.

ΠΗΓΗ  SIGMALIVE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου