ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Μυστηριώδης αεροδιάδρομος προκαλεί ερωτήματα στη Λιβύη

Ένας νέος αεροδιάδρομος(ΣΗΜ. ΟΙΚΟΝΙΚΗΣ : Κατά πάσα πιθανότητα θα εννοεί διάδρομο απογείωσης ) που έχει κατασκευαστεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις υποστήριξης της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης.

Η ιστοσελίδα The Drive αναφέρει ότι εικόνες από δορυφόρο δείχνουν την κατασκευή του μυστηριώδους αεροδιαδρόμου η οποία ξεκίνησε ανάμεσα στα τέλη Νοέμβρη και αρχές Δεκέμβρη, όταν Τουρκία και Λιβύη συμφώνησαν σε στρατιωτική και ναυτική συνεργασία.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί χρήστες, υποστηρικτές του χαλίφη Χαφτάρ, ο οποίος πολιορκεί την πόλη εδώ και μήνες, μοιράστηκαν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει Τούρκους να εργάζονται πάνω στον αεροδιάδρομο. 
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ακόμη με τις αναφορές αυτές δεν είναι σίγουρο ποιος ακριβώς κατασκευάζει τον διάδρομο αυτό και ποιους σκοπούς θα εξυπηρετήσει.
Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει ήδη παραδώσει στην κυβέρνηση της Τρίπολης drones, ενώ η στρατιωτική παρουσία της στη χώρα της Βόρειας Αφρικής αναμένεται να αυξηθεί.
ΠΗΓΗ EFSYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου