ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Eλληνο-τουρκικά: από το κακό στο χειρότερο…


του Γιώργου Παπαγιαννόπουλου

«Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν  στις 4.12. Κατεγράφησαν αλλά.. για το δικό μας  χωράφι!

"Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση.
Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες.
Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας".


Εν ολίγοις, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του ώστε να του εκθέσει ο σουλτάνος τις μονομερείς διεκδικήσεις του στη θαλάσσια επικράτεια της χώρας μας!


Όπου, ως βασικό συμπέρασμα, προκύπτει ότι η Άγκυρα κάνει λόγο για δικαιώματα της Τουρκίας να έχει θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα και δυτικά του 28ου μεσημβρινού έως το 32ο μεσημβρινό. Όπως επίσης προσπαθεί να νομιμοποιήσει αυτή την αυθαιρεσία με το Μνημόνιο που υπεγράφει ανάμεσα στην Τουρκία και την κατακερματισμένη Λιβύη (με την κυβέρνηση της Τρίπολης συγκεκριμένα)

Για ποια Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μιλάμε;  «Αυτό λέγεται εμπέδωση των διεκδικήσεων του εισβολέα με την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Τι "νηφάλιος" εξευτελισμός για ένα νέο άνθρωπο που τυχαίνει να διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας μας...» (Γιώργος Τασιόπουλος).

 Κι΄ έχεις και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επί των ημερών του νομιμοποίησε τις τουρκικές διεκδικήσεις να παριστάνει τον «σκληρό» στα Ελληνο-τουρκικά! Θυμίζω: με αφορμή ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού TRT με τίτλο «Η ενεργειακή σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου» ανάμεσα στα άλλα σημειώνει:
«Ονόματα που βρίσκονται ή βρέθηκαν στο παρελθόν στην κορυφή της Ελληνικής Διπλωματικής Υπηρεσίας έχουν επίγνωση των δικαιωμάτων της Τουρκίας». Ακολουθεί η δήλωση του τ. υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου: «Ασφαλώς βλέπουμε θετικά την συμμετοχή της Τουρκίας. Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτήν την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;».
 Αυτό είχε αναρωτηθεί ο κος Κατρούγκαλος στις 20 Μαρτίου του 2019, μία ημέρα πριν τη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, σε συνέντευξή του στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu!!! Την επόμενη ημέρα, μετά τη συνάντηση με τον Τσαβούσογλου, την επανέλαβε!!!

Στο ρεπορτάζ  του TRT, ακολουθεί η δήλωση του προκατόχου του Κατρούγκαλου στο ΥΠΕΞ, του Νίκου Κοτζιά, η οποία έχει ως εξής:«Στην ενέργεια πρέπει να πάρει μέρος και η Τουρκία. Δεν πρέπει να είμαστε μονοχοφάηδες…». Η δήλωση αυτή είχε γίνει στο Συμπόσιο των Δελφών!!!




 Όσο για μας, παρακολουθούμε αμήχανοι την ολική παράδοση τής χώρας. Ζήτησε συνάντηση ο πρωθυπουργός μας ενώ ο άλλος παραβιάζει ότι μπορεί να παραβιαστεί και συμφώνησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, διαπραγματεύσεις -μάλιστα για το μοίρασμα σε ισότιμη βάση είπε ο Ερντογάν!

 Ο ΣΥΡΙΖΑ «έκλεισε» το «Μακεδονικό», ο κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ θα «κλείσουν» τα Ελληνο-τουρκικά;;!!! Αλίμονο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου