ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Το εντιτόριαλ του Δρόμου της Αριστεράς

Οι βιτρίνες στολίζονται Χριστουγεννιάτικα, σε πολλά μπαλκόνια ήδη ανάβουν διακοσμητικά λαμπάκια, η κυβέρνηση ανακοινώνει το κοινωνικό μέρισμα-ψίχουλα για τους ασθενέστερους της κοινωνίας, το Πολυτεχνείο πήγε χωρίς επεισόδια και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Βέβαια κλείνει η Μόρια και ανοίγουν πέντε κέντρα «προαναχωρησιακά», κλειστά, σε πέντε νησιά, χωρητικότητας περί τα 20.000 άτομα. Θα ανοίξουν κι άλλα (άγνωστος αριθμός) στην ενδοχώρα. Συμπέρασμα, θα περάσουμε τις γιορτές και θα μάθουμε να ζούμε μαζί με τον πολλαπλασιασμό των κέντρων κράτησης προσφύγων.
Το μέτρο βέβαια χάνεται, ο Δρίτσας χάνει την παροιμιώδη ψυχραιμία του και υπερασπίζεται τη Μόρια (μάλιστα έκανε την άθλια δήλωση ότι εκεί γίνονταν βιασμός παιδιών μια φορά το εξάμηνο) και οι ειδήσεις για το τι κάνουν οι 53 μπορεί να θεωρούνται από τα ΜΜΕ πιο σοβαρές από το πραξικόπημα και την αντίσταση σε αυτό στη Βολιβία.

Ο Πάιατ μαζί με τον κ. Ξενοκώστα της ONEX εγκαινιάζουν την άλωση των ναυπηγείων Νεωρίου στη Σύρο από τους Αμερικανούς, ενώ από τη διεθνή συνάντηση «Thessaloniki Summit 2019», παρέλασαν τρεις πρωθυπουργοί, τέσσερεις πρεσβευτές (ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανίας, Κίνας) και 85 ομιλητές μεταξύ των οποίων επιχειρηματίες, βουλευτές, δημοσιογράφοι, υπουργοί –πρώην και νυν– και συζήτησαν για όλα τα σοβαρά θέματα: την εμπέδωση της επικυριαρχίας και τις πιθανές ποσοστώσεις στην περιοχή, αφού όλα ξαναμοιράζονται.

Ο Έλληνας στην υπηκοότητα αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα «ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», Μαργαρίτης Σχοινάς, που χαιρέτησε τη συνάντηση, αναφέρθηκε στην ανάγκη τα Βαλκάνια να γίνουν ευρωπαϊκά και να μην «βαλκανοποιηθεί» η Ευρώπη. Σκέψη που νομίζουμε ότι βοηθά σε γόνιμους προβληματισμούς για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Ευρώπη.
Προς τούτο ο Νορβηγός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλντεμπεργκ, σε σύνοδο των υπουργών Αμύνης της συμμαχίας εκτίμησε ότι η Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά το Brexit, δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό της χωρίς το ΝΑΤΟ… Η Ευρώπη όλο και χάνει τη συνοχή της, κινδυνεύει με «βαλκανοποίηση» και ο αρχηγός του ΝΑΤΟ περιγελά τον Μακρόν που είχε δηλώσει ότι η συμμαχία είναι «κλινικά νεκρή», προστατεύοντας την Ευρώπη από κακές παρέες (Ρωσία, Κίνα). Εξάλλου διακήρυξε ότι το ΝΑΤΟ μάλλον θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στο διάστημα, αφού οι μισοί δορυφόροι που κάνουν γύρους πέριξ της Γης ανήκουν σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο καιρός μας κάνει τσαλίμια, μια βροχές μια ζέστη, ακόμα δεν μπήκε για τα καλά ο χειμώνας. Πλησιάζουν οι γιορτές, χρωστάμε δόσεις, λογαριασμούς, ΚΤΕΟ, δανεικά σε συγγενείς και φίλους. Δεν το βάζουμε κάτω. Πώς αδειάζουν και αλλάζουν οι έννοιες… «Φιλανθρωπία»-ψίχουλα και μερίσματα για αυτούς που έκαναν πιο φτωχούς, «ανθρωπισμός» για να δικαιολογηθούν οι Μόριες, τα νέα κέντρα κράτησης και η μετατροπή της χώρας σε φράγμα της Ευρώπης…

Δεν μπορούμε παρά να κλείσουμε με ευχές για ανάρρωση στον Μανόλη Γλέζο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου