ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Πέτσας: Σταδιακά έγινε η αφαίρεση του οπλισμού στη Λέρο



Η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού από την αποθήκη στη ναυτική βάση στη Λέρο έγινε σταδιακά σύμφωνα με τον κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσα.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κλοπή του υλικού έγινε σε προγενέστερο χρόνο, σημειώνοντας ότι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου διαπιστώθηκε η απώλεια των πυρομαχικών.
Στο μεταξύ, σε τρία βασικά σενάρια εστιάζουν οι αρμόδιες αρχές τις έρευνές τους:
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», πιο ισχυρό, στην παρούσα φάση θεωρείται το ενδεχόμενο συνεργασίας των δραστών με πρόσωπο από το εσωτερικό της μονάδας.
Αντίθετα, λιγότερες πιθανότητες εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το σενάριο η επιχείρηση να έγινε από πρόσωπα που συνδέονται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Ταυτόχρονα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη δράση να αποτελεί εκτέλεση σχεδίου από δρώντες που εδρεύουν σε κάποια άλλη χώρα.
Άλλωστε, πηγές αναφέρουν ότι εκτός της Αντιτρομοκρατικής, που έφτασε χθες στο νησί, και των υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, στην υπόθεση συνδράμουν και υπηρεσίες ξένων χωρών.
Σε κάθε περίπτωση, από τις πρώτες ώρες των ανακρίσεων, αποκλείστηκε το πλέον αθώο ενδεχόμενο, δηλαδή κάποιο λογιστικό λάθος στην καταμέτρηση του οπλισμού.
ΠΗΓΗ  ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου