ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Ξεδιπλώνεται στο Κυπριακό Ζήτημα μια διαφορετική θεώρηση της ιστορίας του,


..... που έχει σχέση με την σύγκρουση των νεοφιλελεύθερων- παγκοσμιοποιητών έναντι των φιλελελευθέρων-εθνοκεντρικών


 

Ο χάρτης με τις τουρκικές διεκδικήσεις. Πηγή τουρκικό ΥΠΕΞ

Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗ*

Οι επιθέσεις και εισβολές των Τούρκων με τους πορθητές στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και οι αναγγελίες του ψευδοκράτους για τις επεκτατικά σχέδιά του για το περίκλειστο  Βαρώσι, παραπέμπει στην ρήση του Ερντογάν ότι θα κινηθεί στο Κυπριακό ”εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ’’.

Είναι εφικτό αυτό το σενάριο να εφαρμοστεί με επιτυχία από τον σουλτάνο; Τί κάνει αυτή την στιγμή επισήμως ο ΟΗΕ για την εισβολή της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ για να την αποτρέψει.

·         Μήπως ο σουλτάνος δεν είναι τόσο ”τρελός” τελικά και βασίζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό της ειρήνης και της ασφάλειας; Οι ευχές του Γ.Γ  του ΟΗΕ μετά το Κράνς Μοντανά στην Γενεύη ”καλή τύχη στον Βορρά και στο Νότο” και το χαμένο έγγραφο της 4ης Ιουλίου 2017 ,χαρακτηριζόμενο ως πλαίσιο Γκουτέρες,   τί μπορεί να υποκρύπτουν.

Έχει ενδιαφέρον για τους παραπάνω προβληματισμούς προκειμένου να εξηγήσουμε την παρούσα εξέλιξη των γεγονότων,  να εκθέσουμε διεξοδικά  ποιά είναι τα ευρωατλαντικά ισχυρά κέντρα,  μέσα  στους κόλπους του ΟΗΕ, που επιδιώκουν την κατάλυση του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας,  καταστέλοντας το Δικαιϊκό Σύστημα και τον σκληρό πυρήνα Δικαίου που εμπεριέχεται στον Καταστατικό Χάρτη  του Παγκόσμιου Οργανισμού, ο οποίος είναι το μοναδικό καταφύγιο κάθε ευνομούμενου κράτους, με ευνομούμενους πολίτες.

Άν εμβαθύνουμε στα τελευταία γεγονότα για την επίλυση του Κυπριακού που διαδραματίστηκαν  από την περίοδο της εισβολής της Τουρκίας με το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ   τον Οκτώβριο του 2014, κατόπιν τον Γενάρη του 2016 στο Νταβός μέχρι τις παράνομες και άκυρες διασκέψεις της Γενεύης το 2017,  αλλά και τις πρόσφατες εισβολές των Τούρκων με τον Πορθητή, και τις κορώνες του ψευδοκράτους ότι θα κάνουν το Βαρώσι Λας Βέγκας και την Αμμόχωστο Ναυτική Βάση τους για την περιφρούρηση των υδρογονανθράκων τους, δεν είναι τίποτε από αυτά τυχαίο.

·         Θα διαπιστώσουμε ότι εξυφαίνονται νέες συμμαχίες των ισχυρών παικτών στην διεθνή σκακιέρα που ορέγονται τον ενεργειακό πλούτο και την γεωπολιτική τους εδραίωση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ξεδιπλώνεται στο Κυπριακό Ζήτημα μια διαφορετική θεώρηση της ιστορίας του, που έχει σχέση με την σύγκρουση των νεοφιλελεύθερων- παγκοσμιοποιητών έναντι των φιλελελευθέρων-εθνοκεντρικών.

Οι πρώτοι θέλουν τον παγκόσμιο έλεγχο   με τις πολυεθνικές τους, ενώ οι δεύτεροι,  επιδιώκουν τον έλεγχο του παγκόσμιου γίγνεσθαι σε γεωπολιτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μέσω της απόλυτης ισχύος του κράτους.

Στον ΟΗΕ με επικεφαλής τον Γ.Γ Α. Γκουτέρες, πρώην πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς, επικρατούν οι νεοφιλελεύθεροι-παγκοσμιοποιητές, επομένως η διαμάχη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ν.Τράμπ φιλελεύθερο- εθνοκεντρικό είναι δεδομένη. Προσφάτως ο Ν. Τράμπ δήλωσε, ότι δεν θα χρηματοδοτήσει τον Οργανισμό, με τα τεράστια κονδύλια που διέθεταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, τον χαρακτήρισε δε, ως μια λέσχη που τα μέλη του αμείβονται αδρά και περνούν καλά, τουτέστιν ασύμφορος και αναποτελεσματικός.

Γεγονός είναι ότι ο Γκουτέρες θέλει να βγάλει στο σφυρί το μέγαρο στο Μανχάταν, κατοικία του εκάστοτε Γ.Γ του ΟΗΕ για να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα των 2 δις δολαρίων. Άυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την μεγάλη σύγκρουση συμφερόντων των ισχυρών παικτών.

Εν προκειμένω ο λόγος για τους πόρους που βρίσκονται στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και η γεωπολιτική  θέση της Κύπρου, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο, το κλειδί της Μεσογείου [δόγμα των Βρετανών από το 1878 που την προσάρτησαν, ως αποικία τους], αποτελεί πεδίο συγκρούσεων των ανωτέρω ομάδων συμφερόντων που εδράζονται στον ΟΗΕ, γι αυτό προσπαθούν να καταλύσουν την κρατική της υπόσταση και να την κάνουν αλά Τζιμπουτί.

·         Οι Βρετανοί μαζί με τους Νορβηγούς και τους Γερμανούς, πριμοδοτούν και στηρίζουν την Τουρκία, η οποία επιδιώκει να καθιερωθεί ως περιφερειακή δύναμη μέσω του ισλαμικού φονταμενταλισμού που πρεσβεύει ο πρόεδρός της Τ. Ερντογάν.

Από την άλλη οι ΗΠΑ και η Γαλλία έχουν αυτοτελώς ίδια συμφέροντα γεωπολιτικά και ενεργειακά,  ήδη έχουν αγοράσει  οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ , βρίσκονται δε, σε  αγαστή συνεργασία με το Ισραήλ, που κι αυτό έχει τα δικά του κοιτάσματα, καθώς και η Αίγυπτος.

Η συμμαχία των Βρετανών με τους Νορβηγούς και τους Γερμανούς, στους οποίους στηρίζεται η Τουρκία , ενδέχεται να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις με την άλλη συμμαχία των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ, Αιγύπτου.

Ειδικότερα εξετάζοντας τον ουσιαστικό ρόλο των Νορβηγών που διαδραματίζουν τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στον ΟΗΕ, διαπιστώνουμε ότι χαράζεται η πολιτική του τρίτου πόλου, μεταξύ αυτών,  των Βρετανών και των Γερμανών. Αυτό που ανησυχούσε τους Αμερικανούς  από το 1950, το ενδεχόμενο η Ευρώπη ν’ αποτελέσει τον τρίτο πόλο, επιχειρείται από την Νορβηγία που δεν ανήκει στην ΕΕ [αποφασίστηκε δια δημοψηφίσματος το 1994 ], από την Μ. Βρετανία που βρίσκεται σε αποδρομή, λόγω Βrexit, από την ΕΕ και την Γερμανία που ηγεμονεύει στην ΕΕ

Περαιτέρω, έχω να επισημάνω ότι η Νορβηγία έρχεται τρίτη εξαγωγικά σε αργό πετρέλαιο, μετά την Ρωσία και την Σαουδική Αραβία. Η εμπλοκή της στο ΝΑΤΟ ως τσιράκι των ΗΠΑ κατ’ αρχάς, την βόλευε για να υπερασπίζεται στρατιωτικά τα ενεργειακά της. Σήμερα φαινεται ότι λόγω του ενεργειακού της πλούτου συμμετέχει στα διεθνή πράγματα και είναι απαραίτητη χορηγός του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, δεν είναι τυχαίο που επικεφαλής του βρίσκεται ο Γιάνς Στόλενμπεργκ γιός του Θόρβαλντ, γνωστός διαπραγματευτής του ΟΗΕ όταν διαμέλισαν την Γιουγκοσλαβία.

Επίσης δεν είναι τυχαίο όταν την κρίσιμη περίοδο το 2014 ειδικός απεσταλμένος για το Κυπριακό, του τότε ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν  διατελούσε ο Νορβηγός Έσπεν Μπαρθ Αιντε που απροκάλυπτα επιχειρούσε να σταματήσει τις γεωτρήσεις της Κ.Δ, ενθαρρύνοντας την Τουρκία     με την εισβολή του Βarbaros.

O ίδιος επιχείρησε να καταλύσει την κρατική υπόσταση της Κύπρου στο Νταβός το 2016, έχοντας διττή ιδιότητα του διαπραγματευτή του ΟΗΕ και του διευθύνοντος συμβούλου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, βρίσκεται δε στον πυρήνα των νεοφιλελεύθερων -παγκοσμιοποιητών, όπως οι Στόλενμπεργκ.

Είναι περιορισμένα τα περιθώρια για να αναπτύξεις σε ένα άρθρο, γεγονότα  της συγκεκριμένης περιόδου που αποτελούν τρομοκρατικά κτυπήματα μέσω  των Ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συσχετισμών και σχεδιασμών κατά της Κύπρου.

Οι συνομιλίες που επιχειρήθηκαν, για  την κατάλυση της  Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές,  τύπου Γενεύης, συνιστούν εγκλήματα κακουργηματικού βαθμού ποινικά κολάσιμα, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη, τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Ποινικό Δίκαιο, και τα οποία   μας παρέχουν την δυνατότητα  να  αποτρέψουμε τους σκοτεινούς Ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς   που εκκολάπτονται και εκπορεύονται, από τους κόλπους του ΟΗΕ .

Άν  ο φορέας της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, συγκαλύπτει την Τουρκία, για την  εκτός παραμέτρων του, λύση του Κυπριακού Ζητήματος,  δηλ. εκτός του Καταστατικού Χάρτη του, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στην ήδη εύφλεκτη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,  ακολουθώντας τα χνάρια της προκατόχου του, της Κοινωνίας Των Εθνών- Κ.Τ.Ε ανίκανης ν’ αποτρέψει ένα Παγκόσμιο Πόλεμο.

·         *Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου