ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανακοίνωση του ΔΗ.Κ.ΚΙ., για το Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε., της 9.6.2019


(δια του Παναγ. Μαντά, μέλους της Π.Γ. του ΔΗ.Κ.ΚΙ. και της ΛΑ.Ε.)

Πολιτικό Συμβούλιο της ΛΑ.Ε. 9.6.2019. Δυστυχώς, αποφασίστηκε μια από τα ίδια: «… κατά προτεραιότητα συνεργασία με ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή αυτόνομη κάθοδος».

Δώδεκα ημέρες από τις εκλογές και την βαριά ήττα, τα ηγετικά όργανα της ΛΑ.Ε., δεν μπόρεσαν σήμερα να καταλήξουν σε ένα ουσιαστικό συμπέρασμα για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την παραπέρα πορεία της στις εκλογές του Ιουλίου.

Αντιθέτως, από τα ρεύματα που πλειοψηφούν στο εσωτερικό της, επιλέχθηκε να διατηρηθούν οι ίδιες παραλυτικές ισορροπίες. Ισορροπίες, που θόλωναν ή και ακύρωναν το πολιτικό μήνυμα των ιδρυτικών της θέσεων, αποκόπτοντάς την από τα πλατιά λαϊκά στρώματα και καθιστώντας την τελικά «εύκολη λεία» του πολιτικού συστήματος της χρεοκρατίας.

Η εμβέλεια και το πολιτικό κύρος του επικεφαλής της και οι προσπάθειές του να ανατάξει το πρόβλημα με έναν δημόσιο λόγο, που απείχε από τις ασαφείς αποφάσεις και παραλυτικές ισορροπίες στο εσωτερικό της, της προσέφεραν μια ορισμένη απήχηση στο λαό. Δεν αρκούσαν όμως για να δημιουργήσουν ένα πολιτικό ρεύμα γύρω της. 

Τα δύο κύρια ζητήματα, δηλαδή η πρόταξη της εθνικής ανεξαρτησίας έναντι της πολιτικής των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης, και η δημιουργία ενός Λαϊκού Μετώπου. που να ξεπερνά την παραδοσιακή επιρροή της Αριστεράς, αντιμετωπίσθηκαν εχθρικά ως «δεξιά παρέκκλιση» μέσα στις γραμμές της, απονευρώθηκαν και εγκαταλείφθηκαν.

Με αυτόν τον τρόπο, οι κεντρικές της θέσεις για τη διαγραφή του χρέους, για το εθνικό νόμισμα, την υπεράσπιση των εργατικών και εξανδραποδιζόμενων μεσαίων στρωμάτων κ.ά., έμεναν πολιτικά μετέωρες και φάνταζαν από έωλες τεχνοκρατικού χαρακτήρα λύσεις, ως και οικονομίστικες, κενές περιεχομένου αριστερίστικες διατυπώσεις.

Η κατάσταση αυτή, δεν ξεκαθαρίστηκε από τον επικεφαλής της, όσο διέθετε την πλειοψηφία στα όργανα.

Οι δικές μας μόνιμες, επίμονες παρεμβάσεις απ΄ τις πρώτες ημέρες της ίδρυσης της ΛΑ.Ε., οι οποίες είναι γνωστές, αντικρούονταν σταθερά ως «εθνολαϊκές» και στερούμενες ταξικού πρόσημου. 

Παρά τον σκληρό αγώνα «κόντρα στο ρεύμα», που έδωσε ο κόσμος ο οποίος την πλαισίωσε, η ΛΑ.Ε. απέτυχε, διότι δεν μπόρεσε να διαμορφώσει δική της «πολιτική ταυτότητα» και φυσιογνωμία.

Τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα δεν την εμπιστεύθηκαν.

Την εξέλαβαν είτε ως έναν απομακρυσμένο «δορυφόρο του ΣΥΡΙΖΑ»  που δεν απογαλακτίστηκε οριστικά από αυτόν, είτε ως, αποκομμένο απ΄ την πραγματικότητα, όχημα επιβίωσης στελεχών της αριστεράς «καθ΄ οδόν» προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Προτίμησαν κυρίως, να απέχουν απ΄ τις εκλογές, στέλνοντας με τον δικό τους τρόπο προς την ΛΑΕ ένα πολύ ηχηρό -αν όχι τελεσίδικο- μήνυμα.

Ωστόσο, η σημερινή συνεδρίαση, δείχνει ότι το μήνυμα δεν εισπράχθηκε από τις πλειοψηφούσες τάσεις της ηγεσίας της.

Αναζητούνται, οι ίδιες ακριβώς μέθοδοι, οι ίδιες παραλυτικές ισορροπίες και οι ίδιες αδιέξοδες συνταγές, και επαναλαμβάνονται τα ίδια μοιραία λάθη, εν όψει των κρίσιμων «τελικών εκλογών» της 7ης Ιουλίου 2019.

Το ΔΗ.Κ.ΚΙ, στις 10/7/2019, θα αναλύσει τις συγκεκριμένες προτάσεις που κατέθεσε, για την κοινή στάση του αντιμνημονιακού, δημοκρατικού - πατριωτικού χώρου, για μια ανάταξη των πραγμάτων στις εκλογές, στο ξενοδοχείο Novus στις 6 μ.μ.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου