ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Το Βερολίνο ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αποικία της Ουάσιγκτον

To Bερολίνο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στα λεγόμενα του Αμερικανού επιτετραμμένου στη Γερμανία, μετά τις δηλώσεις του για τους χειρισμούς της χώρας απέναντι στο ζήτημα του ρωσικού φυσικού αερίου.


Το Βερολίνο επέκρινε σε αυστηρό τόνο τα λεγόμενα του Αμερικανού πρέσβη στη Γερμανία για το φυσικό αέριο, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι «αποικία της Ουάσιγκτον».

Το σχόλιο αυτό έγινε από Γερμανούς βουλευτές μετά τη δήλωση των γερουσιαστών των ΗΠΑ Τεντ Κρουζ και Τζιν Σαχίν για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή ρωσικών ενεργειακών έργων, και ιδιαίτερο τον Nord Stream 2.

Ο Κλάους Ερνστ, επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Βundestag, δήλωσε ότι οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των ρωσικών και γερμανικών εταιρειών είναι απαράδεκτες

«Οι συγκεκριμένες ενέργειες του αμερικανικού πρεσβευτή στη Γερμανία είναι απλά απαράδεκτες, φαίνεται ότι είμαστε αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε ειρωνικό τόνο.

Την ίδια ώρα μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Ιράν θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν από την αμερικανική αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου