ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γράμμα στον Πέτρο Ευδόκα, σαν συμβολή στον αγώνα αυτογνωσίας της Κύπρου


      Αγαπητέ Πέτρο,

                        Ως συμπλήρωμα στη συμβολή σου στον αγώνα αυτογνωσίας της Κύπρου, προσθέτω τα ήδη γνωστά σε αρκετούς, ότι η αυτογνωσία μας καταπολεμήθηκε στο πρόσωπο και το έργο του Παντελή Μηχανικού αλλά και σε εκείνο του Κώστα Μόντη.

                        To 2015 ο εκδοτικός οίκος ΑΡΜΟΣ εξέδωσε (για πρώτη φορά) μια πλήρη ανάλυση και των τριών Γραμμάτων στη Μητέρα (1965, 1972, 1980), με τίτλο Τα Γράμματα στη Μητέρα του Κώστα Μόντη.  Το βιβλίο καταδείκνυε τη θέση που έλαβε ο ποιητής μας απέναντι στις καταστροφικές «πολιτικές» που οδήγησαν στο εν εξελίξει σήμερα τούρκεμα της ιδιαίτερής μας πατρίδας, αλλά και αποκάλυπτε τη ψυχική αλλοίωση των Κυπρίων, την παρακμή και τα αίτιά της, που επέτρεψαν να μπούμε στην τροχιά της καταστροφής. Στην περιθωριοποίηση και αποσιώπηση του βιβλίου συνέβαλαν και κάποιοι  «πνευματικοί» άνθρωποι, οι οποίοι βάσει των διακηρύξεών τους όφειλαν να είχαν πράξει το αντίθετο. Για το είδος αυτών των «πνευματικών» ανθρώπων, που είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι για την παρακμή και την συσκότιση, μιλούν τόσο ο Παντελής Μηχανικός όσο και ο Κώστας Μόντης στο έργο τους.  Η μελέτη και η εξοικείωση με το έργο των ποιητών μας φωτίζει τον δρόμο της αυτογνωσίας μας και δίνει ελπίδες για το μέλλον.

Οι ποιητές μας είναι που καθορίζουν την ταυτότητα, τον πολιτισμό και την πνευματική μας κατεύθυνση. Εις πείσμα τού κάθε ζηλόφθονου, κατατρομαγμένου και εκβιασμένου, δήθεν «πνευματικού» ανθρώπου,  πρέπει να συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον των πάσης φύσεως εξουσιαστών που έχουν στόχο την απάλειψη της Μνήμης.

                        Άντης Ροδίτης
Σχετικά

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου