ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΛΑ.Ε.) ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ


Την Κυριακή, στις 21 Απριλίου 2019, έγινε με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα του «Καφέ 31», στη κεντρική πλατεία του Αιγάλεω, συγκέντρωση υποστήριξης του ψηφοδελτίου της ΛΑ.Ε. για τις ευρωεκλογές της 26 Μαΐου 2019.

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης, το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και η συζήτηση μαζί τους, η οποία συνεχίστηκε και μετά το τέλος της συγκέντρωσης ως αργά το απόγευμα στο στέκι της οδού Μάρκου Μπότσαρη έστειλε ένα μήνυμα. Κατέδειξε ότι παρά τον οδοστρωτήρα των μνημονίων και της ευρωκρατίας, καμιά κανονικότητα και ενσωμάτωση δεν έχει περάσει. «Δέκα χρόνια μνημονίων είναι πολλά, για να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια», δήλωσε ο Αιγαλεώτης κοινωνικός αγωνιστής Γρηγόρης Γρηγοριάδης.

Η παρουσία σας εδώ, δείχνει ότι η μισαλλοδοξία και ο αυταρχισμός, της μόνο κατ΄ όνομα «ευρωπαϊκής οικογένειας» θα βρει την απάντησή της στις 26 Μάη, ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλευτής Αυγή Βουτσινά, ενώ ο Άρης Κωνσταντάκης, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής, μεταφέροντας ένα θετικό κλίμα από τις περιοδείες του ευρω-ψηφοδελτίου σε άλλες περιοχές της Αττικής, δήλωσε: «Μας ρωτάνε κάποιοι πονηρά, αν θα εκλέξουμε ευρωβουλευτή. Δεν θα εκλέξουμε ευρωβουλευτή, θα εκλέξουμε ευρωβουλευτές, αρκεί να σπάσουμε το φράγμα αποκλεισμού μας».

ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., έρχονται στη πόλη μας, κάνοντας ισχνές συγκεντρώσεις «κεκλεισμένων των θυρών». Ο κόσμος κυριολεκτικά τους γυρίζει τη πλάτη. Αν είχαν μια τέτοια προσέλευση θα μιλούσαν για σεισμό. Η δυτική Αθήνα, μπορεί να εκφραστεί ενωτικά. Να δώσει, ενισχύοντας την ΛΑ.Ε., ένα ισχυρό πολιτικό σήμα και την αναστροφή των πραγμάτων» τόνισε, ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλιών και παρουσιάζοντας τους υποψηφίους ευρωβουλευτές, ο Γιώργος Μπούτρης -  γραμματέας της διοικούσας επιτροπής του ΔΗΚΚΙ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε ειδικότερα στις προτάσεις και τις επεξεργασίες της ΛΑ.Ε. για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού, σε μια Ελλάδα απελευθερωμένη από την μέγγενη των μνημονίων, του Ευρώ και της Ευρ. Ένωσης. Για να προχωρήσει στο ερώτημα: Η ΛΑ.Ε. και οι δυνάμεις του συνεπή αντιμνημονιακού χώρου έχουν επεξεργασθεί ένα πρόγραμμα αναδιανομής του εισοδήματος και Ανάπτυξης υπέρ του λαού, στηριγμένο πάνω στις πραγματικές - υπαρκτές δυνατότητες του τόπου. Τα μνημονιακά κόμματα, πέρα από τα εντέλλεσθε των τοκογλύφων και των Βρυξελλών και τα μνημόνια μέχρι το 2060, τι πρόγραμμα έχουν για τη χώρα;

Ακολούθησαν οι ομιλίες από τον Παναγιώτη Μαντά - γιατρό, τον Διονύση Φλαμιάτο - οικονομολόγο και τον Μανώλη Γρηγοριάδη - γιατρό, υποψήφιους στο ευρωψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε.

Π. Μαντάς: Βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση από την έναρξη των μνημονίων. Το δημόσιο χρέος προσεγγίζει το 200% του ΑΕΠ από το 129% του 2010 (με το 56% να έχει δημιουργηθεί απ΄ τη περίοδο της ένταξης στο Ευρώ). Οι αξίες των πάσης φύσης περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 40%! Η κατεστραμμένη αγορά από την πτώση της ζήτησης και το υψηλό κόστος του δανεισμού, καθιστούν αδύνατες τις επενδύσεις παρά τη δραματική μείωση του εργατικού κόστους. Κάθε εξαγγελία ανάκαμψης αποτελεί πομφόλυγα. Αντιθέτως, με το Eurogroup του Ιουνίου του ΄18, μέσω της θέσπισης των πλεονασμάτων μαμούθ που ζητούσαν οι δανειστές, με σκοπό την είσπραξη των τόκων, η μνημονιακή πορεία ανανεώθηκε στην κατεύθυνση μιας νέας χρεοκοπίας.  Αυτό το πρόβλημα τίθεται στις μνημονιακές - συστημικές δυνάμεις, μπροστά στον «κάβο» των ευρωεκλογών και των επερχόμενων βουλευτικών ή / και επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών ως το φθινόπωρο.

Θα προσπαθήσουν την εκλογική τους διάσωση, για να αναμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό και να διαχειριστούν για λογαριασμό της Ευρ. Ένωσης μετά τις εκλογές την δεύτερη - τελική φάση της επίθεσης. Από όλα όσα λένε, κρατήστε την δήλωση της κ. Μπακογιάννη για την ετοιμότητα της ΝΔ να συνδράμει και κυβερνητικά τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του ΄15, όταν από τους βουλευτές της ΛΑ.Ε. εμποδιζόταν η ψήφιση του 3ου μνημονίου. ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ. Στήριξε την Λαϊκή Ενότητα - Μέτωπο Ανατροπής. Ανάδειξε έναν ισχυρό, παλλαϊκό αντίπαλο πόλο.

Μ. Γρηγοριάδης: Τα τελευταία χρόνια, ο ελληνικός λαός βιώνει μια πραγματικότητα, όπου τα ψέματα των φορέων της εξουσίας δεν εξιστορούν απλώς λογικοφανή  επιχειρήματα που συγκαλύπτουν την αλήθεια, αλλά αναγορεύουν με κυνισμό τον παραλογισμό σε κυρίαρχη ιδεολογία.

Τα σημερινά καθεστωτικά πολιτικά κόμματα, τα μνημονιακά πολιτικά κόμματα θυμίζουν τον παράξενο, τον αλλόκοτο εκείνον ήρωα του Πήτερ Σλέμιλ που πούλησε τον ίσκιο του -δηλαδή κατά Τόμας Μαν την εθνική κυριαρχία του λαού του και την εθνική του ταυτότητα- για να αποκτήσει το μαγικό πουγκί του Φορτουνάτου, δηλαδή τον πλουτισμό και την ευημερία, καθώς και την ιδιότητα και τα δικαιώματα του κοσμοπολίτη.

Δ. Φλαμιάτος: Μετά από 9 χρόνια μνημονίων και με δεσμεύσεις μνημονιακές για άλλα 40 χρόνια, με την εξάρτηση να βαθαίνει μέρα με τη μέρα και την ελληνική κοινωνία να έχει αποσαρθρωθεί  στην πλειοψηφία της, έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να δώσει την δική του απάντηση, κόντρα στην γερμανο-κρατούμενη Ευρώπη, κόντρα στα κεντροευρωπαϊκά ιερατεία και στο τραπεζοχρηματικό κατεστημένο.

Να γίνει συνείδηση καθήκοντος ο αγώνας του λαού για να κατακτήσει την εθνική του ανεξαρτησία και την απελευθέρωσή του. Να αναδειχθούν οι υγιείς δυνάμεις που θα κάνουν πράξη την αναγκαιότητα. Οι δυνάμεις που πρωτοστάτησαν -με αιχμή την υπεράσπιση της κατοικίας από τον τραπεζική επέλαση- στους αγώνες των προηγούμενων χρόνων. Οι δυνάμεις που θα επιβάλλουν την ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ στον βρόγχο του ιδιωτικού χρέους, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, το δικαίωμα του πολίτη στην εργασία, στην στέγη, στην υγεία και την παιδεία.

Να μετατρέψουμε την ηττοπάθεια που θέλουν να μας περάσουν, την απαξία, την παραίτηση και τον θυμό, σε δύναμη ανατροπής και δημιουργίας. Στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της ΛΑ.Ε. - Μέτωπο Ανατροπής, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι η νέα αντιλαϊκή λαίλαπα δεν θα περάσει. Ενισχύουμε τη δύναμη που μπορεί και θέλει να παλέψει για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Σπάθας, ο Μανώλης Καλύμνιος από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, ο Τότης Κισκήρας από το δημοτικό ψηφοδέλτιο ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου