ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Φλέγεται η Παναγία των Παρισίων

Οδύνη προκαλεί σε όλη την ανθρωπότητα το θέαμα του φλεγόμενου ναού ατης Παναγίας των Παρισίων, παγκόσμιου μνημείου πολιτισμού, απ’ όπου και το γνωστό ομώνυμο αριστούργημα του Βίκτωρος Ουγκό.
Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία μαίνεται στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Οι καταστροφές, από τις πρώτες εικόνες, είναι τεράστιες, με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως έχει καταρρεύσει πλήρως η οροφή του ναού. Νωρίτερα, πλάνα κατέγραψαν την κατάρρευση του καμπαναριού.
Η περιοχή έχει εκκενωθεί από τις Αρχές, οι οποίες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να περιορίσουν τις καταστροφές. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και κλιμάκια διασωστών προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.
«Τα πάντα καταρρέουν» δήλωσε αστυνομικός κοντά στο σημείο, καθώς ολόκληρη η οροφή του καθεδρικού ναού συνέχιζε να καίει.
Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώνεται από το κτίριο, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στον καθεδρικό ναό σήμερα το απόγευμα, επιβεβαίωσε η πυροσβεστική υπηρεσία στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19.50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτίριο. Το τηλεοπτικό κανάλι France 2 μετέδωσε ότι η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα». Λόγω των εργασιών ανακαίνισης στην εκκλησία την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από τον χώρο τα ορειχάλκινα αγάλματα.
Εκπρόσωπος του δήμου ανέφερε μέσω του Twitter ότι η περιοχή εκκενώνεται.
Η μεγάλη φωτιά συνεχίζει να καίει και πριν λίγα λεπτά κατέρρευσε το κωδωνοστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου