ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Σρί Λάνκα : 215 οι νεκροί

Οκτώ εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες γεμάτες με πιστούς και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα την Κυριακή, ανήμερα Πάσχα για τους Καθολικούς, προκάλεσαν τον θάνατο 215 ανθρώπων - σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό - και τον τραυματισμό άλλων 450, στη χειρότερη βία που συγκλονίζει τη χώρα μετά τη λήξη του εμφυλίου πολέμου πριν από δέκα χρόνια.
Τουλάχιστον δύο από τις επιθέσεις διαπράχθηκαν από καμικάζι, σύμφωνα με μαρτυρίες.
Παρότι δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, ο πρωθυπουργός, Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε, δήλωσε ότι θα ζητήσει στήριξη από το εξωτερικό για να διαπιστώσει εάν οι δράστες της επίθεσης συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. «Δεν θα επιτρέψουμε η τρομοκρατία να σηκώσει το κεφάλι της στη Σρι Λάνκα. Όλα τα μέτρα θα ληφθούν για να εξαλειφθεί» τόνισε.
Παράλληλα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μπανταρανάικε, 30 χιλιόμετρα από το Κολόμπο, κι εξουδετερώθηκε.
Όπως είπε, τα εκρηκτικά βρέθηκαν μέσα σε πλαστικό σωλήνα πάνω σε δρόμο περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο. Τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία και εξουδετερώθηκαν, πρόσθεσε.
Η αστυνομία ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα έως τις 06.00 της Δευτέρας, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου