ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Eίναι όλοι στις θέσεις τους !

του Κώστα Μαυρίδη *
Καταγραφή γεγονότων για όσους ξέχασαν ή δεν γνωρίζουν.
Το 2004, το δίδυμο Ν. Αναστασιάδης-Αβ. Νεοφύτου πάσκιζαν να γίνει αποδεκτό το Σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα μια βδομάδα πριν την ένταξή μας στην Ευρ. Ένωση.
Εάν γινόταν αποδεκτό, η Κυπριακή Δημοκρατία κατηργείτο και η Βρετανία και Τουρκία αποκτούσαν τέτοιο ρόλο στις νότιες θάλασσες της Κύπρου που ανατρεπόταν ο,τιδήποτε ακολούθησε έκτοτε σχετικά με την Κυπριακή ΑΟΖ. Οι  εκ των υστέρων πομπώδεις και παραφουσκωμένες δηλώσεις για το «Ευρωπαϊκό όραμα της Κύπρου», αποκρύπτουν αυτό το κρίσιμο στοιχείο. 
Αργότερα, το 2011, το εν λόγω δίδυμο στιγμάτιζε την Κυβέρνηση Χριστόφια για την περιφρόνησή της προς το πόρισμα της έρευνας για όσους ευθύνονταν για την τραγωδία στο Μαρί. 

Το 2013 έγινε το καταστροφικό κούρεμα των καταθέσεων με φοβερές οικονομικές επιπτώσεις και πολλές απώλειες σε ανθρώπινο πόνο, για τα οποία δεν μιλάμε.
Τότε, Μάρτιο 2013, ο Ν. Αναστασιάδης πρότεινε το γνωστό πρώτο κούρεμα συμπεριλαμβάνοντας τις εγγυημένες καταθέσεις μέχρι €100.000. Επειδή το οποιοδήποτε κούρεμα εγγυημένων καταθέσεων ήταν παράνομο όπως έκρινε η ΕΕ, η Κυπριακή Κυβέρνηση συμφώνησε στην πλήρη προστασία τους (πράγμα που απέκρυψε), αλλά την επομένη μέρα παρουσίασε στην Βουλή κούρεμα που περιελάμβανε εγγυημένες καταθέσεις!
Αργότερα, ο υποψήφιος Ν. Αναστασιάδης «ανακάλυψε» στον προεκλογικό το 2018 και επέμενε δημοσίως ότι «η νομοθεσία για την προστασία των καταθέσεων μέχρι €100.000 τέθηκε σε ισχύ το 2016» και επομένως, κατά τον ίδιον, δεν υπήρχε η  προστασία των καταθέσεων για €100.000 το 2013 όταν λήφθηκαν οι αποφάσεις για το κούρεμα! Αυτό επαναλάμβανε μέχρι τις εκλογές. Στην πραγματικότητα, η Ευρωπαϊκή Οδηγία για προστασία των καταθέσεων μέχρι €100.000 εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή τον Ιούλιο του 2009, όταν ο Ν. Αναστασιάδης ήταν μέλος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, την οποία και ψήφισε αλλά «ανακάλυψε» το 2018 ότι δεν υπήρχε!
Τις τελευταίες μέρες έχουμε αποκαλύψει τα ψέματα και τις παρανομίες της Επιτροπής Γιούνκερ εις βάρος της Κύπρου για το χαλλούμι. Επιμένουμε με βεβαιότητα ότι ο λόγος που η κατοχύρωση μπλοκάρεται για χρόνια οφείλεται αποκλειστικά στην παρέμβαση της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, η οποία λειτουργεί υπό τον Γιούνκερ και διαχειρίζεται τα θέματα με τους Τουρκοκύπριους. Η Επιτροπή Γιούνκερ παρεμβαίνει αυθαίρετα και παράνομα συνδέοντας την κατοχύρωση του χαλλουμιού με τις συνομιλίες στο Κυπριακό και αλλαγές στον Κανονισμό για το εμπόριο από τα κατεχόμενα!  Μια προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δικαστήριο της ΕΕ θα φανερώσει τους ψεύτες και δολοπλόκους, αλλά το Προεδρικό σιωπά.
Τις προάλλες είχαμε το πόρισμα από Επιτροπή που διόρισε αυτός ο Πρόεδρος για τις ευθύνες για τον Συνεργατισμό. Αυτή η Κυβέρνηση έπεισε την Ευρ. Ένωση ότι ο Συνεργατισμός είναι βιώσιμος ως τράπεζα (με παροχή δισεκατομμυρίων στήριξης) και  σήμερα καυχιέται δημοσίως ότι γνώριζε εξαρχής ότι ο Συνεργατισμός ήταν μια … καταδικασμένη μαύρη τρύπα. Και είναι όλοι στις θέσεις τους!
*Κώστας Μαυρίδης- Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ (S&D) costas.mavrides@europarl.europa.eu
 ΠΗΓΗ  SIGMALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου