ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Παρά τα όσα λένε οι εθελόδουλοι, οι εν Ελλάδι λάτρεις του Ερντογάν, η Τουρκία ζορίζεται..

Παρά τα όσα λένε οι εθελόδουλοι, οι εν Ελλάδι λάτρεις του Ερντογάν, η Τουρκία ζορίζεται..
  • Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεχίζει τον χαβά του ο κουμπάρος Ερντογάν, όσον αφορά τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο: «Όσο στο Αιγαίο θα πετάνε ελληνικά αεροσκάφη, θα πετάνε και τούρκικα’ μας λέει- για πολλοστή φορά. Με το βλέμμα του στραμμένο στις Δημοτικές εκλογές της 31.03 στην Τουρκία, όπου φαίνεται ότι δεν πάει τόσο καλά..
Τώρα, όσον αφορά την αγορά ρώσικων πυραύλων, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέτει στο τραπέζι την απειλή κυρώσεων. Υπενθυμίζοντας έτσι την προειδοποίηση του αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς.
Ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ΥΠΕΞ δήλωσε στο Μόναχο: «Δεν θα σταθούμε αδρανείς, ενώ οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας. Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ξεκάθαρα την Τουρκία πως η «απόκτηση των S-400 μάς αναγκάζει να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα (για την κατασκευή) των F-35, εκθέτει την Τουρκία σε κυρώσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης των εχθρών της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων (CAATSA)… Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για την αεροπορική και την πυραυλική άμυνά της και ότι έχουμε πολύ σοβαρές ανησυχίες για τα σχέδιά της για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Έχουμε προειδοποιήσει την Τουρκία ότι η ενδεχόμενη απόκτηση του συστήματος S-400 (SAM) δημιουργεί τον κίνδυνο για επιβολή κυρώσεων και εμποδίζει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα των F-35 -τόσο για την απόκτηση αεροσκαφών όσο και για τη συμμετοχή της στην κατασκευή τους».
Την ίδια στιγμή, την οργή της Άγκυρας, προκαλεί το «χαστούκι» του Ευρωκοινοβουλίου στον Ερντογάν με το ψήφισμά του για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «μονόπλευρη, μη αντικειμενική στάση που υιοθετεί το Ευρωκοινοβούλιο»: «Η συγκεκριμένη απόφαση δεν σημαίνει τίποτα για εμάς. Η στάση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Τουρκία πρέπει να κινείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του διαλόγου, των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης των δύο πλευρών». Πλάκα έχει το γεγονός ότι οι Τούρκοι επίσημοι κάνουν αναφορά σε Ευρωπαϊκό ρατσισμό..
Για το ίδιο θέμα, οι «αυριανοί κυβερνώντες», της ΝΔ, έβγαλαν ανακοίνωση για την στάση τους, με την οποία «έκαναν την μούρη -της Τουρκίας- κρέας»…
«Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την έκθεση βάσει της οποίας ζητείται η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε…το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».
Φοβικό σύνδρομο παντού, σε όλο το ανεπαρκές «πολιτικό προσωπικό» της Χώρας.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, θετική υπήρξε η υπερψήφιση από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τροπολογίας που πρότεινε ο ευρωβουλευτής (της ΛΑΕ) Νίκος Χουντής, που αφορά την προστασία της Αγίας Σοφίας ως ιστορικού-θρησκευτικού μνημείου. Η παραπάνω τροπολογία έγινε δεκτή από την πλειοψηφία  και θέτει φραγμό στα σχέδια μετατροπής σε τζαμί.
Κοντολογίς: Έχουμε ανάγκη υπεράσπισης της Εθνικής κυριαρχίας, των Ελληνικών συμφερόντων σε Ελλάδα και Κύπρο. Χρειαζόμαστε πολιτικές δυνάμεις που θα υπερασπιστούν τα αυτονόητα δίκαιά μας, όχι άλλους φοβικούς και εθελόδουλους. Μπουχτίσαμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου