ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Liberation: Ο Erdogan νομίζει ότι παίζει σε γουέστερν

"Παρακολουθούμε κάποιο κακόγουστο γουέστερν;", διερωτάται η γαλλική εφημερίδα Liberation μετά την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικηρύξει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μόλις πατήσει το πόδι του σε τουρκικό έδαφος όταν η Άγκυρα επικήρυξε κάθε έναν από τους στρατιωτικούς με 700.000 ευρώ για εμπλοκή στην αποτυχημένα απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Οι συντάκτες του άρθρου αναρωτιούνται αν είναι όντως πραξικοπηματίες, επικαλούμενοι την απόφαση του Αρείου Πάγου ο οποίος μετά από μια δικαστική Οδύσσεια έκρινε ότι οι τουρκικές αρχές δεν έχουν παραχωρήσει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να το αποδεικνύει αυτό, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι αξιωματικοί όχι μόνο να απαλλαχθούν από κάθε κατηγορία αλλά και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο λόγω των κινδύνων για τη ζωή τους από την έκδοσή τους στην Τουρκία
."Δεν ακούγεστε σαν δημοσιογράφος, ακούγεστε σαν μέλος της οργάνωσης Feto (γκιουλενιστές)", είχε αναφωνήσει έξαλλος ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την τελευταία επίσκεψή του στο Παρίσι, τον Ιανουάριο του 2018, όταν ένας δημοσιογράφος τόλμησε να τους απευθύνει ερώτημα σχετικά με τους διφορούμενους δεσμούς των τουρκικών υπηρεσιών με την ισλαμική τρομοκρατία.
Η φραστική βία δεν προκάλεσε έκπληξη, σχολιάζει η Liberation, καθώς η περιφρόνηση του Τούρκου Προέδρου για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της είναι γνωστή. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι η Τουρκία έβαλε ένα τίμημα στα κεφάλια των αξιωματικών τη στιγμή που ο Τσίπρας έφτασε στην Άγκυρα. Και τώρα, σαν ένα κακόγουστο γουέστερν, οι αξιωματικοί βρίσκονται στο έλεος του πρώτου τυχόντα που θα αποφασίσει να γίνει κυνηγός κεφαλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου