ΟΧΙ

ΟΧΙ
ΟΧΙ και από τους Γερμανούς ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Οι Femen διαδήλωσαν χωρίς το «Κίτρινο Γιλέκο» τους στο Παρίσι




16 Δεκεμβρίου 2018



Για πέμπτη εβδομάδα τα «Κίτρινα Γιλέκα» κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους τις Γαλλίας, με τις εξαγγελίες Μακρόν για αύξηση κατά 100 ευρώ του κατώτατου μισθού και για φοροαπαλλαγές να μην φαίνονται αρκετές για να κατευνάσουν την οργή τους. 

Ανάμεσά τους και οι ακτιβίστριες Femen που εμφανίστηκαν γυμνόστηθες λίγα μέτρα από την προεδρική κατοικία στα Ηλύσια Πεδία, πριν απωθηθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η εμφάνισή τους είχε αναφορές στον πίνακα του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εμπνευσμένο από τη γαλλική επανάσταση του 1830, όπου απεικονίζεται η Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.


Οι διαδηλώσεις χθες Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ήταν σαφώς μικρότερες από των προηγούμενων 4 εβδομάδων, αλλά εξίσου δυναμικές.


Περίπου 33.500 διαδηλωτές είχαν βγει στους δρόμους σε ολόκληρη τη Γαλλία μέχρι το μεσημέρι σε σύγκριση με τους 77.000 που είχαν βγει το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.



Χιλιάδες αστυνομικοί είχαν τεθεί επί ποδός στους δρόμους του Παρισιού και των άλλων μεγάλων γαλλικών πόλεων, ενώ δρακόντεια ήταν για άλλη μια φορά τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, ανάλογα με αυτά που έκαναν την Γαλλία πρωτοδέλιδο σε όλη την Ευρώπη, τον περασμένο μήνα.

Στη σημερινή «Πέμπτη Πράξη», όπως τιτλοφόρησαν την κινητοποίηση τα «κίτρινα Γιλέκα» έγιναν περίπου 60 προσαγωγές. Η εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας Ζοανά Πριμβέρ, μιλώντας στο δίκτυο BFMTV, χαρακτήρισε την κινητοποίηση «μικρότερη σε μέγεθος» και πρόσθεσε ότι «η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή».

Η κυβέρνηση καθώς και πολλά συνδικάτα και πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους διαδηλωτές να μη βγουν σήμερα στους δρόμους έπειτα από την επίθεση με τέσσερις νεκρούς που σημειώθηκε από ένοπλο σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου.

Στο μεταξύ, ένας οδηγός σκοτώθηκε προχθες το απόγευμα στην Ερκελίν, μια πόλη στα σύνορα με το Βέλγιο, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα φορτηγό, το οποίο είχε σταματήσει σε οδόφραγμα των «Κίτρινων γιλέκων» .

"Το δυστύχημα σημειώθηκε στον κόμβο μεταξύ του N40 και του N54, καθώς είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα εξαιτίας μιας κινητοποίησης 'κίτρινων γιλέκων' βόρεια της πόλης Ζεμόντ", έγινε γνωστό από την νομαρχία που είχε ενημερωθεί από τις βελγικές αρχές επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της Voix du Nord.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για το έβδομο θύμα στο περιθώριο των κινητοποιήσεων των  «Κίτρινων Γιλέκων».








πηγή tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου